След извършен в румънския град Браила ремонт на подводната част

...
След извършен в румънския град Браила ремонт на подводната част
Коментари Харесай

Радецки отново е на Козлодуйския бряг

След осъществен в румънския град Браила ремонт на подводната част на изсъхнал док, корабът-музей " Параход Радецки " се завърна на Козлодуйския бряг.

Корабът бе проточен в края на предходната година до Браила, където сполучливо бе осъществена първата част от плановия обзор и ремонт за определяне на годността на външната облицовка на корпуса и устройствата в подводната част не кораба. Корабът мина и  през обзор и тествания на структурата, ремонт на корпуса и надстройките и главен ремонт на двигателно-гребните колеса.
 
След като се завърна на родна земя, корабът-музай " Параход Радецки " ще домува в пристанището на Козлодуй. От Националния исторически музей създават идея за възобновяване на непрекъснатата му експозиция, представяща делото на Христо Ботев. Планирано е при започване на месец април 2020 година, корабът-музей да отвори порти и да посрещне първите си гости.
 
В идната фаза от публичната поръчка - " Ремонтни действия, които ще се извършат на вода ", следва обзор и ремонт при нужда на корабните системи, устройства и механизми, написа канал 3. Едва по-късно ще може да получи Корабно уверение за вътрешно мореплаване от Изпълнителна организация " Морска администрация " и ще възобнови и плавания в река Дунав.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР