След изиграването на последните три плейофа тази вечер, вече са

...
След изиграването на последните три плейофа тази вечер, вече са
Коментари Харесай

Това са участниците в групите на Шампионската лига

След изиграването на последните три плейофа довечера, към този момент са ясни всички тимове, които ще вземат участие в групите на Шампионската лига през сезон 2018/2019. Бенфика, ПСВ Айндховен и Цървена звезда се причислиха към Аякс, Йънг Бойс и АЕК, които си осигуриха място в същинската фаза на шампионата във вторник. Останалите 26 отбора се класираха за групите непосредствено.

Най-много представители в груповата фаза ще имат Испания, Англия, Германия и Италия - по 4. С по 3 участника са Франция и Русия. Дебютантите са Хофенхайм, Йънг Бойс и европейският клубен първенец от 1991 година Цървена звезда

През този сезон в шампионата няма да има българско присъединяване. Лудогорец отпадна още във втория прелиминарен кръг, а до груповата фаза не стигна и нито един тим с българин в състава си. Все отново, връзката с родния футбол участва с помощта на някогашния нападател на ЦСКА Жуниор Мораес, който към този момент носи екипа на Шахтьор (Донецк), и Роман Прохазка, който смени Левски с Виктория (Пилзен).

Жребият за групите е на следващия ден. Осемте водачи са Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Байерн (Мюнхен), Пари Сен Жермен, Манчестър Сити и Локомотив (Москва).

Директно класирали се за групите (подредени по клубния им коефициент):

Реал Мадрид
Атлетико Мадрид
Байерн (Мюнхен)
Барселона
Ювентус
Пари Сен Жермен
Манчестър Сити
Локомотив (Москва)
Борусия (Дортмунд)
Порто
Манчестър Юнайтед
Шахтьор (Донецк)
Наполи
Тотнъм
Рома
Ливърпул
Шалке 04
Лион
Монако
ЦСКА (Москва)
Валенсия
Виктория (Пилзен)
Брюж
Галатасарай
Интер
Хофенхайм

Класирали се през квалификациите:

Аякс
Йънг Бойс
АЕК Aтина
ПСВ Айндховен
Бенфика
Цървена звезда
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР