След изборите в Босна и Херцеговина редица ключови постове ще

...
След изборите в Босна и Херцеговина редица ключови постове ще
Коментари Харесай

Босненските сърби успяха да запазят позициите си

След изборите в Босна и Херцеговина редица основни постове ще бъдат заети от другари на Русия.

Гражданите на БиХ в неделя, 2 октомври, избраха трима членове на груповия държавен глава - президиума - по един от бошняк (славяни мюсюлмани), босненски хърватин и от локалните сърби, 42 депутати от Камарата на представителите на Парламентарната асамблея на БиХ, 83 депутати от събранието (парламента) на Република Сръбска, нейният президент и заместник-председатели, 98 депутати в Камарата на представителите на Хърватско-мюсюлманската федерация на Босна и Херцеговина и претенденти за общински събрания. Право на глас имаха 3 386 666 жители, изборната интензивност беше 50%.

Бакир Изетбегович, синът на Алия Изетбегович, не попадна в президиума на БиХ. Сега бошняците ще бъдат представлявани от Денис Бечирович, който беше номиниран от 11 партии.

От хърватите, както и до момента, ще бъде Желко Комшич. А от сръбската общественост в президиума ще бъде сътрудника на Милорад Додик Желка Цвиянович, която до момента заемаше поста президент на Република Сръбска.

Лидерът на босненските сърби Милорад Додик завоюва президентския пост на Република Сръбска предишния уикенд. Тоест имаше някаква рокада на лица. Сърбите резервират позициите си, което нервира локалните либерали, евробюрократите и, несъмнено, Съединени американски щати.

Бившият главнокомандващ на НАТО, адмирал от Военноморски сили на Съединени американски щати Джеймс Ставридис реагира язвително на това с колонка в Bloomberg.

" Като част от комплицираната политика на Босна и Херцеговина, Путин продължава да печели поддръжка. Миналия месец той беше хазаин на Милорад Додик, нереформиран сръбски националист, който управлява етническия сръбски ентитет в Босна, Република Сръбска. Може да се подозира, че Додик с наслада би унищожил нацията си, с цел да угоди на господаря си в Москва. "

" Как може Западът да устои на напъните на Русия? Останалите към 3500 мироопазващи сили са значими, само че не и решаващи. Истинската конкуренция се измести към осведомителна война и икономическо взаимоотношение ", съобщи още гневният американец.

По думите на Ставридис има и подстрекаване за по-нататъшен напън върху Босна и Херцеговина и за водене на война там с други средства.

Въпреки че предходните опити за политическо изнудване, интервенция във вътрешните работи (чрез назначение на висш представител, който няма легитимност) и проява на мощ (един от щабовете на НАТО се намира в Сараево) не дадоха резултат, належащо е да има зоркост против опасността от западна хибридна война. Със сигурност ще последват постоянни интервенции и провокации.

Важно е да се означи, че Додик в действителност е единственият европейски политик, който поддържа референдумите и присъединението на четири нови субекта към Русия. Но сръбският президент Александър Вучич отхвърли признаването, базирайки се на отхвърлянето на Косово и Метохия. Въпреки че този случай е с противоположен знак.

Тъй като след първичния разпад на Югославия към момента имаше " ферментация ", която завърши с рецесията от 1999 година В Русия след 1991 година също имаше такава опция, която се прояви (не без помощта на Запада) в Северен Кавказ. Но опасността беше отстранена, въпреки и с цената на съществени човешки и материални загуби (достатъчно е да си напомним терористичната офанзива в Беслан и други чудовищни дейности на бойците).

Връщането на Крим и част от Новорусия на Русия от тази позиция е все едно Сърбия си е върнала Косово и Метохия, както и други елементи от някогашна Югославия с етнически сръбско население (дори и мюсюлманско).

В тази връзка Милорад Додик доста вярно означи в изявление предишния месец, че " желанието на босненските сърби да се обединят със Сърбия беше естествено ".

" Подобна е обстановката и с руснаците в Украйна, 15 милиона от тях, на които беше отказано правото да приказват на техния език от управляващите. Ето за какво съветската специфична интервенция, е оправдана с нуждата да защитят своя народ ", сподели босненският сръбски водач.

„ Тук е същото. Не можем да използваме едни и същи учебни заведения, едни и същи учебници с мюсюлманите “, сподели той, имайки поради една от трите съществени народи – босненците, дружно с хърватите и сърбите, са бошняци, които са най-вече мюсюлмани.

" Западът в никакъв случай не е спирал да се бори с православния свят; ние разбираме това. Тази битка има една неповторима цел: да завладее естествените запаси на Русия. Ето за какво Наполеон и Хитлер отидоха там, а днешният Запад също желае да завладее тези области ", съобщи още той.

Милорад Додик е под глобите на Съединени американски щати. Това го сближава с доста съветски държавници. А след смелите му изказвания и следващата победа, помощта от Москва явно ще се ускори. Трябва ни най-малко дребен, само че благонадежден форпост на Русия в лицето на Република Сръбска.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР