След инцидента с кораба колегите от Русия са предупредени по

...
След инцидента с кораба колегите от Русия са предупредени по
Коментари Харесай

Турция предупреди Русия след инцидента с товарен кораб в Черно море

" След случая с кораба сътрудниците от Русия са предизвестени по подобаващ метод да се заобикалят сходни опити, които ще ескалират напрежението в Черно море ", показаха от президентството на Турция.

В неделя Русия съобщи, че нейният патрулен транспортен съд " Василий Биков " е отправител сигнален огън по плаващия под флага на Палау транспортен съд Sukru Okan, откакто капитанът на кораба не е дал отговор на настояването да спре за инспекция.

Руски транспортен съд е разкрил сигнален огън по товарен кораб под флага на Палау в Черно море
Преди днешното предизвестие на Турция по отношение на Русия, президентският офис на Ердоган беше подложен на критика вкъщи, че не е споделил нищо за съветската офанзива.

От офиса на Ердоган отвърнаха на критиците си с аргумента, че механически отговорът на случая зависи от Палау.

" Дори в случай че притежателят на кораба Sukru Okan е турчин, корабът не плава под турски байрак ", показаха от президентството и прибавиха: " В интернационалното право " флагът на страната " е по-важна от името на кораба или хората от неговия личен състав ".

Палау е тихоокеански архипелаг, чийто байрак постоянно се употребява от корабни компании за свободен достъп до интернационалните пристанища.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР