След , и Продължаваме промяната поиска оставката на генералния директор

...
След , и Продължаваме промяната поиска оставката на генералния директор
Коментари Харесай

И ПП иска оставката на Кошлуков от БНТ |

След, и " Продължаваме промяната " изиска оставката на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

Това стана ясно от изявление на депутата и зам-председател на парламентарната медийна комисия Гергана Данева за БНР.

" Въпросът с Емил Кошлуков е кардинален и Съвет за електронни медии би трябвало да задвижи процедурата по освобождението му, най-малкото поради публичното мнение, поради мнението на специалисти и хора, които се интересуват от медийната независимост и държат на нея ", сподели Данева в предаването " Преди всички ".

" Сигналите против Емил Кошлуков не са един и два. Наистина аз пред себе си нямам неоспорими доказателства и обстоятелства, с които да отидем и да му желаяме оставката, само че се надявам, имам вяра, че такива ще бъдат открити ", разяснява още тя.

Вчера оставката на Кошлуков изиска и Тошко Йорданов от Има Такъв Народ. Йорданов подозира, че Кошлуков няма нужния стаж за поста и даже го упрекна в документна машинация. 

Мандатът на Кошлуков завършва напълно скоро - при започване на юли. Очаква се всеки миг Съвет за електронни медии да разгласи нов конкурс за общоприет шеф. Това евентуално ще се случи незабавно след попълване на състава на регулатора. В момента тече процедура по номиниране на нови членове на мястото на тези с изтичащ мандат.

Говорейки за стажа на Кошлуков, Тошко Йорданов засяга онази част от биографията му, с която той потвърди управническия си стаж в телевизия. Подавайки документите си в Съвет за електронни медии, Кошлуков бе показал, че е работил в телевизия " Алфа " като програмен шеф - нещо, което до тогава не бе обществено известно. Въпреки че този факт бе необятно дискутиран, Съвет за електронни медии одобри документите за постоянни и го позволи до състезанието. 

Йорданов съобщи през вчерашния ден в медийната комисия, че си е " направил труда " да ревизира в Национална агенция за приходите по кое време е бил възложен трудовият контракт на Емил Кошлуков с телевизия " Алфа ". Според Тошко Йорданов в трудовия контракт и в данните, предоставени на Национална агенция за приходите, има несъответствия и доказателства за това, че договорът е бил подписан със задна дата, и " в случай че това е по този начин, отива на документна машинация ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР