След хладното утро днес ни очакват максимални температури между 22°

...
След хладното утро днес ни очакват максимални температури между 22°
Коментари Харесай

Хладно време днес, утре малко ще се затопли

След хладното утро през днешния ден ни чакат оптимални температури сред 22° и 27°, в София – към 23. Облачността ще е променлива, а вятърът ще е слаб от североизток.

Утре ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността и малко по-топло спрямо през днешния ден. Дневните температури ще се покачат и ще са сред 24° и 29°. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Слънчево ще е и по Черноморието, където също ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури ще са сред 22° и 25°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. Вятърът там ще е до сдържан от северозапад.

Максималните температури в курортите ще са от 12° на Алеко, към 16-17° в Боровец и Пампорово и до 23° в Банско.

Облачно, относително студено и с интензивни превалявания от дъжд ще бъде времето в по-голямата част от Източна Европа. Валежи, съпроводени от гръмотевици ще има в следобедните часове и в региона на Алпите, в Италия и Южна Франция. Затопляне и слънчево време се чакат на Пиренейския полуостров, западното Средиземноморие, както и на Балканите.

У нас в неделя и понеделник облачността ще е по-значителна. Ще има и превалявания - основно в Южна България, а в събота - и по Черноморието. Ще стартира по-съществено захлаждане в понеделник, като оптималните температури ще са сред 20° и 25°. Сравнително хладно ще бъде и във вторник и сряда, когато към този момент ще вали единствено на изолирани места в югоизточните региони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР