След горещото лято се очертава да имаме суха есен и

...
След горещото лято се очертава да имаме суха есен и
Коментари Харесай

След горещото лято идат суха есен и топла зима

След горещото лято се обрисува да имаме суха есен и топла зима. И въпреки и през днешния ден на открито да е тъмно и хладно, към момента предстоят топли дни. Това стана ясно от прогнозата на климатолога доцент Георги Рачев в студиото на Bulgaria ON AIR.

" Въпреки че вървим към студената половина на годината, през идващите дни температурите ще стартират постепенно да се покачват. През уикенда ни чака слънчево и топло време с оптимални индикатори към 20 градуса ", сподели още доцент Рачев.

Климатологът предвижда, че ни чака суха есен, с температури по-високи от естествените за месец септември, а на фона на световното стопляне се обрисува и зимата да бъде по-топла.

" Това никога обаче не значи, че няма да има сняг, поледици, виелици и студове ", изясни той.

Според доцент Рачев времето над Европа ще бъде относително топло. А по отношение на урагана " Мария ", който вилнее над територията на Съединени американски щати и към този момент взе десетки жертви в Карибския район, доцент Рачев успокои, че доникъде на идната седмица стихията ще се отдръпна от страната.

Днес означаваме Деня на независимостта с хладно време. Облачността в страната ще е променлива, съпровождана от мощен вятър. На места, основно в Западна и Централна България, ще превали дъжд.

Минималните температури ще бъдат сред 8 и 13 градуса, по Черноморието до 15-17, а оптималните ще бъдат сред 18 и 23 градуса.

А по отношение на урагана " Мария ", който вилнее над територията на Съединени американски щати и към този момент взе 9 жертви в Карибския район, доцент Рачев успокои, че доникъде на идната седмица стихията ще се отдръпна от страната.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР