След години на опити и много силно желание 47-годишната Надя

...
След години на опити и много силно желание 47-годишната Надя
Коментари Харесай

След години на опити 47-годишната Надя най-накрая сбъдна мечтата си да стане майка

След години на опити и доста мощно предпочитание 47-годишната Надя Куртева най-сетне сбъдна фантазията си да стане майка.

Осем години дамата се е опитвала да забременее – направени са й 6 инвитро процедури, само че мечтаният резултат идва, откакто Надя взема решение да опитва с донорска айцеклетка.

" Трудна беше битката, не е елементарно. Задължително би трябвало да си доста стимулиран и доста да искаш това, което се случва и надлежно това, което се случи най-после – резултатът ", описа в предаването " Тази заран " по bTV майката на новородената Рая.

Рая проплаква преди два дни, а развиването ѝ през цялото време наблюдава доктор Мирослава Генадиева.

" Бременността не е по-различна, когато става въпрос за донорска яйцеклетка, тъй като особеното е в самото начало. Най-вече когато би трябвало да се дефинира по какъв метод да забременее дамата. Оттам нататък бременността си протича по този метод, по който протича всяка една бременност. Една обикновено настъпила бременност също може да протече с затруднения и една бременност, настъпила след донорска яйцеклетка може да протича безусловно обикновено ", изясни доктор Генадиева.

У нас процедурата по оплождане с донорски материал коства 6100 лева – тъкмо толкоз, колкото и със личен репродуктивен материал. Разлика в цената сред двете няма, тъй като донорите са анонимни и подаряват безплатно, изясни Виктория Димитрова от Фондация " Майки за донорство ":

" Ако няма донори, няма късмет за такива бебета. Дотук с нас и с майките са били над 4000 донори. Това е доста малко – цифрата наподобява огромна, само че действително над 10 хиляди чакат сега донорска яйцеклетка ".

Условията за дамите, които желаят да дарят яйцеклетка е да са на възраст до 34 години и да имат най-малко едно дете.

Досега от фондацията са финансирали 58 двойки, помогнали са за появяването на бял свят на 31 бебета, а още 10 малчугани към този момент са на път.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР