След експлозията на Кримския мост, дни наред руски ракети атакуват

...
След експлозията на Кримския мост, дни наред руски ракети атакуват
Коментари Харесай

„Няма имунитет за извършителите на международни престъпления”

След детонацията на Кримския мост, дни наред съветски ракети нападат цивилни цели в Украйна. Убитите са минимум 19, ранените – повече от 100. Отразявайки тези събития, в това число все по-разгорещената нуклеарна изразителност на Кремъл, Карим Ахмад Хан счита, че войната е в „ доста сериозен миг “ и изиска от воюващите страни да съблюдават правилото на пропорция.

За пропорция приказва и ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола, само че несъмнено в друга посока: „ Това са военни закононарушения и отговорът би трябвало да бъде симетричен “, сподели тя пред Euronews при започване на седмицата.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приказва за безсмислени убийства и „ безспорна грубост “. Дори Китай и Индия, които до момента избягваха всякаква директна рецензия против Русия, показаха своята угриженост и приканиха за деескалация.

Докато Киев оплаква жертвите и възвръща улиците си, апелите за търсене на отговорност се усилват. Но по какъв начин се преследват такива закононарушения? Ще забележим ли в миналото причинителите им изправени пред съда?

За прокурорът на МНС Карим Ахмад...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР