След един пропуснат поради заболяване летен състезателен сезон, варненката Елена

...
След един пропуснат поради заболяване летен състезателен сезон, варненката Елена
Коментари Харесай

Елена Георгиева не дава на никой “своите” 400 метра

След един пропуснат заради заболяване летен спортен сезон, варненката Елена Георгиева се завърна на пистата и потвърди, че няма равна на 400 метра в леката атлетика в България. На извършеният на 26 и 27-ти януари в зала “Асикс арена” Национален шампионат по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст в зала, възпитаничката на Иванка Тихова и СКЛА „ Черно море – Атлетик” не остави никакви шансове на конкуренцията. В следващото си солово тичане на домашна сцена Елена закова хронометъра на 57.28 секунди за националната купа в дисциплината. Втора на повече от секунда остана детето-чудо Лиляна Георгиева от „ Актив 2013” – Пловдив с 58.31 сек.

Два часа по-късно Елена бяга финален пост на щафетата 4 х 400 метра, където дружно с Лилия Богданова, Нина Станкова и Зорница Нейкова отчаяха съперничките за златните медали и с 4:02,37мин. завоюваха шампионската купа.

Това беше 23-то злато на отличничката в Първа езикова гимназия от Национални шампионати в които за 5-те години в които се състезава няма нито една загуба на най-дългият спринт. За отличното показване на младите спортисти на „ Черно море – Атлетик” способстваха и Наталия Кременска с треньор Георги Тихов, която към двете си трофеи от преди седмица при младша възраст, в този момент добави и два бронза в този момент при „ каките” на 1500 и 3000м. с което затвърди наличието си като фактор в дисциплините. Бронз завоюва и Мартин Стоев с треньор Пенчо Пенев на 800 метра. Снимка: списание " Атлетика "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР