След двугодишно прекъсване на самолетните полети между Русия и Египет

...
След двугодишно прекъсване на самолетните полети между Русия и Египет
Коментари Харесай

Русия и Египет подновяват редовните полети две години след атентата над Синай

След двугодишно спиране на самолетните полети сред Русия и Египет двете страни подписаха в петък съглашение за подновяването им - към този момент единствено до столицата Кайро. Съдбата на връзките с египетските курорти ще се взема решение през 2018 година

Според междуправителствения протокол за съдействие в сигурността на гражданската авиация, подписан от транспортните министри Максим Соколо и Шериф Фахти, той влиза в действие след 30 дни. Това значи, че действително първите полети ще стартират по-скоро през февруари. Засега туристическите организации в Русия не бързат да продават пътувания и почивки през Кайро, тъй като дистанцията до курортите не е малко и надали туристите ще търсят такива пакети.

Според министър Соколов " Аерофлот " се нуждае от време за оформяне на контракти за обслужване, зареждане с гориво и топене на представителството на самолетната компания в Египет.

До прекратяването на полетите през 2015 година Египет бе най-популярното зимно направление в съветския туризъм с пиков интервал октомври-ноември. През 2014 година тук почиваха 3.1 млн. руснаци, а за първите 11 месеца на 2015 година - 2.4 млн. души.

Внезапното отпадане на Египет от съветския туристически пазар стана поради атентата на 31 октомври 2015 година, с който високо в небето над Синайския полуостров бе взривен със заложена от ислямски терористи бомба на борда пътнически аероплан на самолетна компания " Когалимавия ". Загинаха всичките 217 туристи, прибиращи се от курорта Шарм ел шейх, и 7-членния екипаж - най-голямата сходна покруса в историята на гражданската авиация на Русия.

Разследването сподели, че взривното устройство е сложено в A321 от чиновник на летището и в отговор Русия - само че също по този начин Англия и други страни - желаеха усилване на защитата и цялостна проверка на протоколите за защита и сигурност.

Затварянето на Египет за съветски туристи съответства с шоковото закриване и достъпа до Турция като ответна мярка на Москва за свалянето на съветски военен аероплан на границата със Сирия. Турският пазар бе вторият по значение за Русия и възобновяване на пътуванията там стартира едвам преди няколко месеца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР