След две седмици затишие руските атаки бяха подновени и срещу

...
След две седмици затишие руските атаки бяха подновени и срещу
Коментари Харесай

Подновиха се руските атаки срещу Харков - има загинали и ранени

След две седмици мъртвило съветските офанзиви бяха възобновени и против Харков. Според украинските военни градът продължава да е мечтана цел за съветската войска.

Така наподобява Харков три месеца от началото на войната. От тогавашния максимален пазар в Източна Европа - Барабошово, са останали единствено парчета. Преди войната там са работили над 15 хиляди компании.

Руската войска удари Харков тъкмо, когато градът се опитваше да възстановява живота си. Двуседмичното мъртвило върна очакванията на доста от локалните хора.

Евакуираните започнаха да се връщат. В четвъртък обаче при съветски обстрел починаха минимум 9 души. Ранените са 19. Сред жертвите има и 9-годишно дете.

Харков е на военната карта още от началото на войната. Ударите против града започнаха в първите часове на съветската офанзива.

Руските военни се пробваха да открият надзор над Харков, само че бяха изтласкани в предградията. През последните шест седмици украинските сили съумяха да отхвърлен още повече руснаците и да възстановят доста от позициите си към града.

Руснаците обаче започнаха контраатаки. Обстрелите против селата северно от Харков не престават. Преди дни, когато в града си мислеха, че заплахата е отминалата, придвижването на метрото беше възобновено.

Много хора отхвърлиха да го изоставен и пожелаха да продължат да живеят подземен. Сега е ясно, че Харков продължава да е на дневен ред във военните проекти на Москва.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР