След две години на затруднения за домакинствата, инфлацията в САЩ

...
След две години на затруднения за домакинствата, инфлацията в САЩ
Коментари Харесай

Инфлацията в САЩ падна до 3%

След две години на усложнения за семействата, инфлацията в Съединени американски щати доближи най-ниската си стойност от началото на 2021 година - 3% през юни спрямо година по-рано. Намаляването идва частично с помощта на по-ниските цени на бензина, самолетните билети, използваните коли и питателните артикули. Инфлацията се намали внезапно от 4% на годишна база през май, макар че към момента е над целевото ниво от 2% на Федералния запас.

 
Не сме очевидци на нарастване на цените, нали? Защото, в случай че казусът беше подобен, щеше да се удвоят лизингите на колите. Щяха да се усилят финансовите разноски. Това щеше да е просто двоен удар. Сега би трябвало да сте малко по-внимателни с извършването на покупки.
Иван Дръри - икономист

Все още се счита, че Федералният запас съвсем несъмнено ще увеличи главния си лихвен % на съвещанието си след две седмици. Но защото растежът на цените се забавя или даже изцяло спада, доста икономисти считат, че федералният запас може да се въздържи от предстоящото ново нарастване на лихвения % през септември.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР