След двата месеца на изолация заради коронавируса италианците се опитват

...
След двата месеца на изолация заради коронавируса италианците се опитват
Коментари Харесай

Чистят заразата в Италия като на филм

След двата месеца на изолираност поради ковид италианците се пробват по всякакъв начин да окуражат сънародниците си и да покажат, че Италия има мощен дух и ще преживее рецесията.

Видеоклипове на италианци, пеещи националния химн по балконите си, аплодиращи медиците, изнасящи всевъзможни концерти в изолираност, обиколиха света. Самотният великденски концерт на Андреа Бочели в празната Миланска катедрала счупи няколко върха по гледаемост.

Сега нов шлагер в италианските медии е видео с незнайна танцьорка от град Лече в региона Пулия, оповестяват италиански медии. На него се вижда по какъв начин дамата, облечена напълно в черно, извършва буйно известния италиански национален танц пицика на централния площад в града - Пиаца Сант'Оронцо, като че ли с цел да прокуди "злите сили " на короновируса. Танцът бе сниман от мъж, живеещ в прилежаща кооперация и качен във Facebook.

Популярният режисьор Роберто Леоне, който пък минавал тъкмо по това време през площада, снимал също танцуващата жена и присъединил фрагментите във видео за опустелия поради карантината град Лече. Видеото бе качено в ЮТюб и се назовава D'Incanto la pizzica (в превод: В магията на танца пицика).

Танцът на дамата породи удивление у италианците, а някои медии го нарекоха екзорсистки танц против ковид. Но се откриха и поданици на Лече, които разкритикуваха танцьорката, че е нарушила карантината и излязла без мотив от вкъщи си. Някои от тях даже споделиха, че се надяват дамата да е била санкционирана за нарушаването. На тези рецензии близки на танцьорката отвърнаха с аргумента, че тя живее на 40 метра от площада и не е нарушила правилото да не се придвижва на повече от 200 метра от вкъщи си.

Тези дни още един клип стана шлагер в интернет - този на две млади тенисистки от град Финале Лигуре в региона Лигурия, които разиграват тенис мач на покривите на кооперациите си, пишат изданията. "Кориере каузи сера " и "ОК тенис ". 13-годишната Витория и 11-годишната Карола си подават топката от единия на другия покрив и силата на удара им е толкоз огромна, че тя не пада нито един път в бездната сред двата прилежащи блока.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР