След два месеца изолация най-после спортният живот в България навлиза

...
След два месеца изолация най-после спортният живот в България навлиза
Коментари Харесай

Теодор Кабакчиев: За тренировка скочих от втория етаж на къщата с мотора

След два месеца изолираност най-сетне спортният живот в България навлиза в естествени релси, най-малко във връзка с подготвителния развой. Първите си тренировки с мотор към този момент направи и Теодор Кабакчиев, който стана първият българин спечелил международната купа в дисциплината Супуер Ендуро за 2020 година при младежите.

„ Имах редкия шанс да пребивавам на място с огромен двор. Изолацията не ми се отрази толкоз тежко. Имах опцията да упражнявам към къщата, в двора. Излизах на открито. Намерих си терен да упражнявам. Нагодих се по отношение на обстановката. Не съм спирал с тренировките. С физическата подготовка не съм имал проблем. Можех да тичам към къщата и по улиците. Упражнения също върших. По-голям проблем беше тази с мотора, само че си намирах терени “, показа особено за БНР Теодор Кабакчиев и добави:

„ Най-странният терен, който си открих за подготовка, може би, че скочих от втория етаж на къщата с мотора. Но…Това беше необичайно за хората в профил, за мен беше обикновено. Баща ми е с моя метод на мислене, да не кажа, че е и по-луд. Не ми упорства доста на концепцията. Казах му какво съм намислил и какъв е проекта, изобщо не се замисли. Каза „ давай “, вършим го. Разбира се бяхме по-внимателни вътре, да не изкъртим някоя стена или ходило. Внимавахме. Майка ми я нямаше в този екшън. Нямаше право на глас “, сподели още роденият в Габрово водач.
 „ Неяснотата към спортният календар ми се отрази дотолкоз, че не можем да създадем, както нормално проекти. Тогава ти е надпреварата, три седмици преди този момент ще тренираш по този метод, след това ще промениш режима. Състезанията изчезваха, едно по едно. За момента първото се обрисува да е в средата на юли. Подготвям се за него. Беше необичайно, тъй като, когато надпреварите са по-често, имаш тласък да тренираш до надпреварата. На надпреварата правиш каквото правиш и след това отново се амбицираш след надпреварата. Зареждаш се с сила. А, в този момент толкоз доста време без надпревари, тренировките са по-тежки “, обясни Кабакчиев, като посочи какви ще са идните надпревари, за които има изясненост:
 „ Първото ще е на 15 юли. Другите си остават. Те досега анулираха четири надпревари, уповавам се петото, което за нас ще е първо в Сибиу (Румъния), да се организира. След това би трябвало да има още 4 – в Съединени американски щати, в Англия, в Испания са две. Това е календарът за шампионата по Екстремно Ендуро. По Супер Ендуро е зимата - от декември до март. Така че към момента е рано да афишират календар. Смятам и се надявам, че дотогава обстановката ще е отминала и шампионатът ще се организира без спирания “, приключи младият ни гений.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР