След драматичния полуфинал вчера (1 декември) Лора Асенова и Мелят

...
След драматичния полуфинал вчера (1 декември) Лора Асенова и Мелят
Коментари Харесай

Ето кои ще се борят за голямата награда в Мастършеф

След трагичния полуфинал през вчерашния ден (1 декември) Лора Асенова и Мелят Емин се сбогуваха с кухнята на " Мастършеф " и дадоха път към Големия край на трима хоби-готвачи.

На кулинарния спринт от първи кръг участниците се състезаваха един с различен с най-бързите си и изпипани ястия. Осман приключи чинията си за рекордно време, само че скаридите с бонбон от пармезан и портокалов сос на Марианна я изстреляха на балкона като първи сигурен финалист. Най-зле се показа Биляна, чийто милфьой с шоколад и гъби се трансформира в мотив за цветущото съпоставяне на Явор Сарафов:

„ Веднъж настъпих нещо такова в гората “ и нервен смях от страна на началник Таралежков.

Във втори кръг кулинарите приготвяха ястия, които да се комбинират с един от три типа бира. Условието беше, че журито гласоподава на момента и при даже един отвод, готвачът трябваше да стартира изначало. Осман блесна още с първата си паница, в която комбинира традиция с съвременна визия, и неговата токачка с триеница го трансформира във втори финалист.

Лора, Мелят и Биляна продължиха битката за последното място, като и трите бяха разтърсени от напрежението и готвиха до самия край. В последна сметка макар неуспеха си от първи кръг, Биляна съумя да се оправи и показа паница, която я направи трети финалист.

При напускането си Мелят съобщи: „ За мен " Мастършеф " беше най-съкровената ми фантазия, най-страхотното прекарване, най-големия преподавател и най-голямото доказателство за това какъв човек съм аз. “, а Лора на собствен ред добави:

„ Изключително съм горда със себе си, че стигнах до този стадий. Поставих си граници, които по-късно прекосявах. Не мога да допускам какви неща сътворих в тази кухня. Изпипах предписания, които не съм си мислела, че мога да направя, и сътворих необикновено красиви чинии. Горда съм със себе си. “

Така основни герои на кулинарното премеждие се оказаха Марианна, Осман и Биляна, които довечера ще премерят сили в основаването на тристепенно меню от предястие, главно и десерт.

Тази вечер от 20:00 ч. по bTV ще стане ясно кой ще грабне купата " Мастършеф " на България “ и огромната премия от 100 000 лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР