След десетки сигнали икономическа полиция започна проверки за мними туристически

...
След десетки сигнали икономическа полиция започна проверки за мними туристически
Коментари Харесай

Икономическа полиция погна самозвани туристически агенти

След десетки сигнали икономическа полиция стартира инспекции за мними туристически сътрудници. В институциите постъпват тъжби против хора, които оферират пътувания и почивки без да имат това право. На собствен ред лицензирани туроператори ще входират нова тъжба в прокуратурата, която да бъде пренасочена към Икономическа полиция, написа.

Причината е, че от ден на ден хора в групите в обществените мрежи оферират проведени екскурзии, а никой не управлява активността им.

" От началото на годината до в този момент сме подали близо 11 сигнала. По една от жалбите има развиване вследствие на взаимните ни дейности с Икономическа полиция. Жена от Варна отстрани своята страница от Фейсбук, посредством която оферираше пътувания. Трябва да има по-сериозен надзор! " Обединение Бъдеще за туризма “ ще работи за смяна на Закона на туризма – в частта за туроператорите, с цел да може да бъдат прекратени пътуванията, които са част от сивия бранш “, съобщи пред Bgtourism.bg Павлина Илиев – ръководител на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници " Обединение Бъдеще за туризма “ (ОБТ).

" Ние изглеждаме като простаци – лицензи, налози, застраховки … инспекции, а за тях нищо “, разясняват в обществените мрежи туроператори. Те упорстват да бъде основана туристическа полиция.

" Ще осведомяваме министерството, а посредством тях ще бъдат известени и Национална агенция за приходите, КЗП, Икономическа полиция “, допълват експертите в сектора. Те насочат зов потребителите да се доверяват единствено на туроператори с лицензи, които могат да подсигуряват пътуванията. В момента във  Facebook е цялостно с атрактивни предложения до екзотични дестинации, които са на доста ниски цени, а мнимите туроператори желаят парите посредством револют сметка.

" Все по-често самолетните компании анулират полети. Някой би трябвало да се погрижи за туристите, а при проведените групи това сме ние – туроператорите. Не би трябвало да се стига до огромни кавги в медиите за зарязани туристи, защото това ще опетни нашето име “, споделят в профилираните групи туроператорите, на чийто тил е освен цялата отговорност за пътуванията и ваканциите на клиентите, само че и заплащат съществени суми за лицензи, застраховки и налози.

Туроператорите и туристическите сътрудници насочат зов към хората да бъдат доста деликатни и да не се доверяват единствено на информации в интернет, а да резервират своите ваканции при тествани и лицензирани туроператори.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР