След дълги години маневри и една ударна година на подаръци

...
След дълги години маневри и една ударна година на подаръци
Коментари Харесай

След Пловдивския панаир: Какво научихме от прехода

След дълги години маневри и една ударна година на дарове от страна на две герберски общини - Пловдив и Варна, страната най-сетне се сбогува дефинитивно с един от активите си - Пловдивския панаир. Преди години пловдивската община комфортно си затвори очите, с цел да разреши на Георги Гергов да овладее взаимното им сдружение. Сега варненската също по този начин комфортно се направи на глупак, сякаш не разбирайки, че подарява против трохи акциите си на същото това сдружение.Това е главният проблем с публично-частните партньорства - до момента в който от едната страна е доста ясно чий интерес се пази, от другата всичко зависи от хора на изборни позиции. А те могат да бъдат купени, става известно - в България прекомерно елементарно. Това има два резултата.

След дълги години маневри и една ударна година на дарове от страна на две герберски общини - Пловдив и Варна, страната най-сетне се сбогува дефинитивно с един от активите си - Пловдивския панаир. Преди години пловдивската община комфортно си затвори очите, с цел да разреши на Георги Гергов да овладее взаимното им сдружение. Сега варненската също по този начин комфортно се направи на глупак, сякаш не разбирайки, че подарява против трохи акциите си на същото това сдружение.

Това е главният проблем с публично-частните партньорства - до момента в който от едната страна е доста ясно чий интерес се пази, от другата всичко зависи от хора на изборни позиции. А те могат да бъдат купени, става известно - в България прекомерно елементарно. Това има два резултата.

Първо, всява в хората обоснованото съмнение, че всякога ще е по този начин. Сега да вземем за пример е значимо да се следи по какъв начин ще се развие новото общо сдружение сред ЦСКА и страната, тъй като по сходен метод можем да се сбогуваме с парцелите в средата на Борисовата градина. Достатъчно е един служител да не помни да апелира някое регистриране или да се съгласи с повдигане на капитала, и частният интерес ще надделее над общия.

И второ, настройва обществото против сходен вид сдружения. Което е неуместно дълготрайно, тъй като общините в България нямат парите, с които да се развият. Нито е нужно да ги имат - много постоянно частният интерес е по-добрата опция. Това е повода да съществува формата на публично-частно партньорство. И в случай че желаеме градовете ни да наподобяват по-добре, това е от малко малко единственият вид. Но в случай че не имаме вяра на хората, които пазят интереса ни или по-зле - интензивно имаме вяра, че те ще го продадат при първа опция, сме обречени на горест и беззащитност. Така че, до момента в който тъгувате за Пловдивския панаир, който към този момент си отпътува, може би е добре да помните, че локалните избори имат значение. Защото има доста друго, което може да си замине. Или не.
Реклама Свързани публикации Заради неуместно гласоподаване в общинския съвет Пловдив загуби дело против Гергов 5 април 2023, 16:50 Съдът разгласи апорта на варненските акции от Панаира в сдружението на Георги Гергов за противозаконен 7 март 2023, 13:03
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР