След дълги години живот в чужбина Илиана и Дончо се

...
След дълги години живот в чужбина Илиана и Дончо се
Коментари Харесай

„Жените само се оплакват“, казал търновски лекар за бременна с ужасни болки, но малко след това я сполетяло най-лошото

След дълги години живот в чужбина Илиана и Дончо се връщат в България, с цел да основат семейство. Заживяват във Велико Търново. Скоро схващат, че чакат момченце. Бременността на Илиана е спокойна до края на шестия месец, когато се буди през нощта от мощни болки в стомаха. Веднага търси незабавна здравна помощ. Според лекарите казусът не бил сериозен – евентуално ставало дума за гастрит, оповестява bTV.

„ Когато излезе от кабинета и го попитах: „ Докторе, по какъв начин е ситуацията с Илиана? “, той се обърна и сподели: „ Ако слушаш дами, постоянно ще има недоволство, тъй че това е от бременността. Продължавайте напред и всичко ще мине “, споделя Дончо.

Болките обаче непрестанно се увеличавали. И по този начин, след няколко прегледа, одобряват Илиана в Търновската болница. Следва серия от кръвни проучвания. Оказва се с влошени индикатори. Започва и терапия с обезболяващи.

„ Стана ясно, че има някакъв проблем, само че никой не знае какъв – споделя Илиана. – Казваха, че бебето е добре, че аз също съм добре, нищо че имам такива индикатори “.

След петдневен престой в болничното заведение изписват дамата в „ положително общо положение “, само че с направление за хематолог в Плевенската болница чак за след седмица.

Още същата вечер болките стават нетърпими, по тази причина Илиана и годеникът ѝ потеглят към София. Приемат я в Майчин дом. Там откриват, че бебето към този момент е мъртво, а тя е на косъм от гибелта.

„ Веднага при влизането дамата видя, че няма сърдечни тонове. Ужасно. Почувствах се извънредно, тъй като това е най-тежкото нещо “, споделя Илиана. Оказва се, че е развила хелп синдром. Следва незабавна интервенция.

Илиана и годеникът ѝ упрекват лекарите от Търновската болница, че са показали немарливост, която е довела до нещастието. Жената показва, че е имала признаците, само че не са ѝ обърнали внимание.

От Болницата в Търново отхвърлят да разясняват случая и настояват, че са си свършили работата. Според Дончо, Илиана е влезнала в болничното заведение с неприятни индикатори и са я изписали с още по-лоши. Семейството не има вяра, че отговорните ще получат наказване, само че се надяват никой различен да не попада в тяхната обстановка.

„ Осъден лекар няма. Просто ще бъде една изгубена война “, разяснява Дончо.

„ Единствено Господ може да им търси отговорност. Не съм аз индивидът. Оставам всичко за Господ “, споделя Илиана.

След затрудненията тя не вижда добре с едното око, а съгласно лекарите ще са нужни най-малко четири месеца, с цел да се възвърне изцяло.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР