След четери месеца трябва да въведем цените и в евро,

...
След четери месеца трябва да въведем цените и в евро,
Коментари Харесай

Каримански: След четери месеца трябва да въведем цените и в евро

След четери месеца би трябвало да въведем цените и в евро, т.е. от юни. Това ще подсигурява, че няма далавера в цените. Ако бъдем признати в еврозоната от началото на 2024 година, първият месец ще е допустимо разплащане и в двете валути ", това е позицията на Любомир Каримански, консултант на служебния министър на финансите по тематиката за въвеждане на еврото в България. 

" Ние пазиме обменен курс от 1.95583. Големите вериги, които сега имат задоволително запас, да посочат цените и в лв., и в евро, с цел да може това да бъде безапелационно за българските жители, че няма да има нечиста сделка в цената от позиция на курса ", сподели той за Нова тв. 

За да се избегне възможна нечиста сделка с цените, би трябвало да се засилят функционалностите на Комисията за отбрана на потребителите, счита той.

Според Каримански, разочароващо е държанието на депутатите, които не направиха кворум и не бяха признати промени в Закона за ограниченията против изпиране на пари.

" Един основен закон, който трябваше да бъде признат, с цел да можем да продължим по-натам с еврото ", сподели Каримански.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР