След брилянтните си имитации в шоуто Като две капки вода,

...
След брилянтните си имитации в шоуто Като две капки вода,
Коментари Харесай

Тома Здравков играе себе си в класика от 50-те години на миналия век

След брилянтните си фалшификати в шоуто „ Като две капки вода ”, с които завоюва сърцата на публиката, Тома Здравков се връща към своя артистичен облик на рокаджия с нова версия на остаряла ария. Специално аранжирана в духа на рока, класиката “Синя вечер ” към този момент има своя актуален вид.

Позната на по-старите генерации слушатели от осъществяването на незабравимия Кирил Семов и Бигбенда на държавното радио, трансформирала се в евъргрийн, тази ария е емблема на българския поп-джаз от края на 50-те години на ХХ век. Музиката на Емил Георгиев и текстът на Найден Вълчев звучат през днешния ден в стила, характерен на Тома и неговия репертоар.



Тома Здравков

Певецът, прочут на почитателите на рока с вокалното си майсторство, пресъздава “Синя вечер ” по прочувствен и въздействащ метод. Идеята за аранжимента е на Румен Бояджиев (ФСБ), като музикален продуцент на парчето е Теодор Янков, а в звукозаписа вземат участие музикантите: клавишни и програминг – Румен Бояджиев, китара – Петър Главанов, бас – Мартин Христов, барабани – Теодор Янков, бек вокали – Станислава Христова, брас - Иван Бороджиев и Алекс Витков.

Запитан дали дава единодушието си “Синя вечер ” да звучи с гласа на надарения Тома, доайенът Найден Вълчев дава отговор: “Разбира се, с най-голяма наслада! Красивите песни от предишното би трябвало да имат нов живот, нови реализатори, нова аудитория. Това ги прави непреходни във времето! ”

Новата версия на “Синя вечер ” е един специфичен подарък за няколко генерации български меломани. Насладете й се в ефира на Дарик Радио!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР