След боледуване си отиде Недка Кавръкова, хореограф на танцов ансамбъл

...
След боледуване си отиде Недка Кавръкова, хореограф на танцов ансамбъл
Коментари Харесай

Напусна ни обичана от всички хореографка, която прослави България

След боледуване си отиде Недка Кавръкова, хореограф на танцов отбор „ Детелини “, Павел баня. Новината за това заяви брачният партньор й Кольо Кавръков, който написа на профила си във Facebook: " Спря да тупти едно сърце изпълнено с обич и жадност за живот. Обичаме те, постоянно ще си с нас!
Ще я изпратим в събота по обяд! "

Недка Кавръкова бе от дълги години хореограф на танцовия отбор на Павел Баня, който, с помощта на нейния труд се прочу освен в България, само че и по света.

Миналата година тя поведе борба за избавяне на ансамбъла, откакто Общинският съвет взима решение за закриването му.
„ Ансамбъл „ Детелини “ действа към този момент 27-а година. Наскоро с едно решение на Общинския съвет в града ансамбълът беше безусловно закрит, откакто беше лишен от средства, с цел да прави активност. След това беше взето решение, което сега е обжалвано от регионалния шеф в съда, за основаване на общински фолклорен отбор и то със същото име „ Детелини “. Нашия състав е регистриран като съдружие със стопанска цел и името „ Детелини “ е записано в търговски указател “, споделя Кавръкова.

Поклонението на Недка Кавръкова ще бъде в събота, 21-ви октомври от 10 до 12 часа в читалището на Павел Баня, а погребението - от 12. 30 часа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР