След близо тричасово заседание Пловдивският окръжен съд остави в ареста

...
След близо тричасово заседание Пловдивският окръжен съд остави в ареста
Коментари Харесай

Пловдивският съд остави в ареста петимата, задържани за износ на военни стоки за Русия

След близо тричасово съвещание Пловдивският областен съд остави в ареста петимата арестувани за нерегламентиран експорт на артикули с двойна приложимост за Русия, съобщи БНР.

Това са Василий Улянов, Евгений Улянов, Романос Ветридис, Дзмитрий Дзмитриу от Беларус и Яни Йешили, който е албански жител.

Прокурорите Данаила Станкова и Георги Гешев обявиха, че са налице предпоставките за вземането на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ", а също така обвиняването посочи, че в колата на посочения за уредник Романос Ветридис, са открити разнообразни документи за идентичност от разнообразни страни.

Защитата на петимата изиска по-лека мярка. Според юрист Кирил Николов обаче няма доказателства за проведена незаконна група. При правото си на последна дума и петимата обявиха, че поддържат казаното от юристите и няма предумисъл при дейностите им.

Според Славка Димитрова от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано съмнение за съпричастността на всеки един от обвинените към закононарушенията, за които са им повдигнати обвинявания. Съдът одобри, че при друга съществува действителна заплаха всеки от обвинените както да извърши закононарушение, по този начин и да се укрие.

Определението на съда обаче не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред апелативните магистрати на 19 октомври т.г.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР