След близо месец работа криминалисти от Районното управление на полицията

...
След близо месец работа криминалисти от Районното управление на полицията
Коментари Харесай

Полицията в Търговище разкри пишман майстори от Игнатиево, измамили жена със 700 лева

След близо месец работа криминалисти от Районното ръководство на полицията в Търговище откриха причинителите на машинация на стойност 700 лева на стара жена от търговищко село, осъществена под претекст за осъществяване ремонт на покрива на селскостопанска сграда до къщата й.

Това са трима души от град Игнатиево, община Аксаково, област Варна – 29-годишният В.Т., 20-годишният В.Н. и 30-годишният С.И.

На 27 септември 73-годишна жена от село Макариополско, община Търговище, се обадила по телефона за връзка, който взела от залепена на електрически дирек в селото й публикация за осъществяване на ремонтни действия на покриви. Отговорилият й се показал за член на бригада от прилежаща област, и й споделил, че им е належащо известно време, до момента в който дойдат. Пристигналите на идващия ден трима непознати “майстори ” огледали покрива на постройката, определили цената на ремонта и поискали от собственичката сумата от 700 лева авансово като капаро. След като не се върнали в уговорения за началото на ремонта период, а на мобилния номер за връзка към този момент никой не й отговарял, дамата подала сигнал в полицията.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 209, алинея 1 от Наказателния кодекс по разказа на Районното ръководство в Търговище. Извършителите са възстановили на старата жена отнетата й сума.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище поучават жителите от региона при наемане на служащи, които да правят разнообразни типове ремонтни действия в жилищата им, първо да се уверят в тяхната идентичност, както и по опция при сходни покупко-продажби да заплащат пари за към този момент свършена работа.

http://kiss13.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР