След близо 22 години, мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, ще

...
След близо 22 години, мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, ще
Коментари Харесай

Дойде краят на ерата Венгер в Арсенал

След близо 22 години, мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, ще напусне " артилеристите " след края на сезона, макар че има контракт за още една година.

68-годишният френски експерт самичък разгласи решението се посредством особено послание, оповестено на клубния уебсайт, където известието бе озаглавено " Мерси, Арсен ".



" След изчерпателен размисъл и диалози с клуба взех решение, че е точният миг за мен да се отдръпва след края на сезона. Благодарен съм, че имах привилегията да послужвам на този клуб толкоз доста запаметяващи се години.

Управлявах клуба с цялата си отдаденост и почтеност. Искам да благодаря на щаба, играчите, борда на шефовете и почитателите, които направиха Арсенал толкоз специфичен клуб.

Призовавам последователите да продължат да поддържат тима до края на сезона, с цел да го приключим по най-хубавия вероятен метод. Нека всички, които обичат Арсенал, да пазят полезностите, които изповядва този клуб. Имате моята обич и поддръжка вечно ", написа Венгер.

Французинът стартира треньорската си кариера в отбора на Нанси през 1984 година. Не съумява да реализира съществени триумфи, и откакто през 1987 година тимът изпада от Лига 1, Венгер напуща. Първите му триумфи идват с прекосяването в Монако през 1987 година.

Още в първата си година отпред печели шампионската купа. През 1991 подвига и купата на Франция. Под негово управление играят популярни играчи като Юрген Клинсман, Юри Джоркаеф, Джордж Уеа и Глен Ходъл. Венгер притегля вниманието на редица огромни европейски тимове, само че от преданост към Монако остава във Франция.

Въпреки това е уволнен през сезон 1994 / 95 заради слаби резултати. Заминава за Япония, където води закъсалия по това време отбор на Нагоя Грампус. Успява да измъкне тима от дъното на класирането и печели купата на Императора. Арсен е непосредствен с тогавашния вицепрезидент на Арсенал – Дейвид Дейн.

Техническият шеф на артилеристите Жерар Улие предлага Венгер на Дейн, и по този начин на 1 октомври 1996 година Арсен е назначен за старши–треньор на лондонския клуб. От там нататък всичко е история, както споделят хората.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР