След абсурда с хората в Пролеша – какво ще се

...
След абсурда с хората в Пролеша – какво ще се
Коментари Харесай

След абсурда с хората в Пролеша – какво ще се случи с потърпевшите, натрупали стотици хиляди левове глоби заради липсващи винетки?

След парадокса с хората в Пролеша – какво ще се случи с пострадалите, натрупали стотици хиляди левове санкции поради изчезнали винетки. Вчера депутатите в отрасловата комисия приеха на второ четене - при липса на винетка да могат да бъдат налагани единствено до три санкции годишно. Промените ще работят със задна дата от 1 януари 2019-та година.

Очаква се в последните дни на националното заседание текстовете да бъдат признати и в пленарната зала. Според локалните решеното от депутатите е " мечешка услуга " и не ги устройва. " Ако ни бяха глобили три пъти през 2020 година са 210 лв., нямаше да се стигне до сегашната обстановка. Вместо да вземат решение казуса, те го задълбочават. Единият закон бие другия, в случай че няма юридически капацитет, да не го вършат. 70 лв. е санкцията за липса на винетка, в случай че не е платена за 14 дни, тогава глобата се усилва на 300 лв. ", сподели пред NOVA Гергина Петрова. 

Вера Александрова споделя, че има 17 санкции за 3 години, а това са 1200 лв., които тя дължи. " Сега ще би трябвало да платя 2700 лв.. Това ли е помощта? Да не приказваме, че въобще нямаме виновност, тъй като сме заблудени и излъгани от държавни органи. Не би трябвало да се одобряват трите санкции. Не стига, че нямам нарушение, ами би трябвало и да платя три пъти повече. Неразумно е да се таксуват по 300 лв. и няма логичност ", безапелационна е тя. 

Те са безапелационни, че ще апелират пред арбитър. Недоволството на хората може да ги изведе на обсада на пътя, предизвестяват жителките.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР