Водещи американски и български медици ще дискутират новите перспективи, които

...
</TD
>Водещи американски и български медици ще дискутират новите перспективи, които
Коментари Харесай

Три събития за един ден в Медицински университет - Пловдив

Водещи американски и български медици ще дискутират новите вероятности, които дава стратегия " Фулбрайт “ – една от най-престижните начинания за теоретичен и научен продан в света. Кръглата маса на тематика " Фулбрайт и здраве – нови вероятности “ ще се организира на 11 май 2024 година в Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив. Официалното разкриване е от 9.30 ч.

Специален посетител на събитието ще бъде проф. Харис Пастидес, който е ръководител на Консултативния съвет за стипендианти на " Фулбрайт “, 28-ми президент на Университета на Южна Каролина, Съединени американски щати. Проф. Пастидес ще показа висшето обучение в Съединените щати и развиването на медицинските технологии.

Участие в кръглата маса ще вземат: Анджела Родел – изпълнителен шеф на Българо-американската комисия " Фулбрайт “; проф. Робърт Орлико – Университет на Източна Каролина; проф. Дж. Скот Ярус – Мичигански държавен университет; проф. Димитър Делийски – Мичигански държавен университет; проф. Джеф Сърл – Мичигански държавен университет; проф. Блейс Билак – Университет " Сейнт Джон “; доктор Мария Пауъл – Медицински център на Университета Вандербилт; проф. Добринка Георгиева – Медицински университет – Пловдив.

Срещата е открита за всички, които демонстрират интерес към опциите за учебен продан по стратегия " Фулбрайт “.

Национален студентски конгрес за млади акушерки

 

Медицински университет – Пловдив ще бъде хазаин на втория народен студентски конгрес за млади акушерки. Той ще се организира на 11 май в Аудиторния комплекс на висшето учебно заведение по случай Международния ден на акушерката. Събитието е проведено от Алианса на българските акушерки (АБА), взаимно с Катедрата по акушерски грижи на Факултета по публично здраве.

Аудиторен комплекс, 4 публика, 9.30 ч. – разкриване

Академия по незабавна медицина

 

Студентски съвет на МУ-Пловдив провежда Академия по незабавна медицина, която е едно от най-мащабните събития, проведено от студенти за студенти. Участие ще вземат 200 български и задгранични студенти, които ще се срещнат по-обстойно с разнообразни незабавни положения и ще придобият нужните умения да се оправят с тях. В програмата на двудневното събитие са включени лекционен курс и на практика уъркшопи, водени от потвърдени преподаватели на МУ-Пловдив.

Аудиторен комплекс, 9.30 ч. – разкриване

Форум на тематика " Перспективите пред актуалната здравна сестра “ провеждат Катедрата по сестрински грижи и студентите от компетентност " Медицинска сестра “ на 10 май от 10 часа в Аулата на Медицинския лицей. Събитието е във връзка 12 май – Международен ден на сестринството. В рамките на форума ще бъдат показани отчети и презентации, свързани с провокациите пред здравната сестра в региона на детската хирургия, онкологията, ортопедията и травматологията. Участие ще вземат ръководители и експерти по здравни грижи от лечебни заведения в Пловдив, Пазарджик и Панагюрище.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР