След 9 месеца безбрачно съжителство партньорите се оказва, че имат

...
След 9 месеца безбрачно съжителство партньорите се оказва, че имат
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Управляващите не говорят помежду си, а на избирателите си

След 9 месеца безбрачно общуване сътрудниците се оказва, че имат друг спомен за това какво са се разбирали първоначално. И анализаторите, и обществото чакаме да забележим някаква ясна рамка за кадровата политика на държавното управление до края на мандата или за идващите девет месеца. Това сподели нощес политологът Стойчо Стойчев в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Според него нито една от ръководещите партии няма интерес от нови избори. „ Само че от време на време развиването в българската политика наподобява нелогично. Те следват някаква друга логичност, която става под повърхността. Ако отидем към вид предварителни избори, те не биха били от доверчивост или нелепост, а биха следвали някаква логичност, която не е ясно аргументирана.

Ако ПП-ДБ не правят отстъпка от настояванията си е допустимо да се стигне до избори, счита Стойчев.

Политологът Христо Панчугов означи, че ръководещите не приказват между тях, а на гласоподавателите си. Няма изясненост за вероятните сюжети пред ръководството, а от там - и предвидимостта, разяснява нощес той.

Нито една от двете обединения няма интерес от нови избори, счита политологът.

Според него ще се стигне до съглашение за това по какъв начин би трябвало да наподобява идващият кабинет, а диалозите за политики ще спрат.

„ Тази борба, която следим, е опит да се покаже, че ти можеш да спечелиш. Това е борба на племена. Партията не схваща за какво е в това ръководство, тя не получава нищо, както е привикнала да получава до този миг. От другата страна са ПП-ДБ, които имат доста тежки вътрешни организационни проблеми съгласно мен към този момент предвид на идните европейски избори. Усещането, което се основава, не е даже за тактическо основание дали могат да се завоюват идващите избори, или не, а опит да се убие другият, да се каже „ Ние надделяхме в тази борба тук и в този момент ", което е опит за оцеляване на едните и опит за събиране на редиците на другите ", разяснява Панчугов.

По думите му Делян Пеевски се е намъкнал във вакуума, който са оставили водачите на ПП-ДБ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР