След 8 години на пазара дойде моментът за смяна на

...
След 8 години на пазара дойде моментът за смяна на
Коментари Харесай

Най-малкото купе на BMW вече е по-голямо и по-ниско

След 8 години на пазара пристигна моментът за промяна на поколенията на най-малкото купе в гамата на BMW - 2-Series. Автомобилът е съществено изменен, като и този път дизайнерите на баварския производител са подходили ексцентрично. Сега те не опитват с решетката на радиатора, а с формата на осветителното съоръжение (и отпред, и отзад) и броните.

Именно с новата форма на фаровете дизайнерите се пробваха да припомнят за типа на именития двуврат BMW 1602 от 60-те години на ХХ век. В същото време LED фаровете към този момент играят съществена роля, а матричната оптика се предлага против в допълнение възнаграждение. " Ноздрите "  на решетката също са разнообразни, като техните отвесни ламели могат да бъдат затворени като щори, в случай че електрониката на автомобила реши, че охладителната система работи обикновено и нейната успеваемост е задоволителна.

Новото купе няма нищо общо с Gran Coupe, което също е част от фамилията 2-Series. Ако моделът (F44) е построен на платформа с предно задвижване UKL2, с напречно разположение на мотора, само че купето (G42) резервира класическото задно предаване с съвсем съвършено систематизиране на тежестта сред двете оси. В основата на модела е шасито на 4-Series, само че с понижени размери.

Дължината на " двойката "  е повишена със 105 мм спрямо предшественика му - до 4537 мм. Ширината се е нараснала с 64 мм (1838 мм), а междуосието - с 51 мм (2741 мм). Но височината е по-малка с 28 мм (1390 мм). Устойчивостта на извъртане на каросерията е увеличена с 12%, а основателите на модела са работили интензивно и върху аеродинамиката, като повдигането на предния мост е понижено на половина.

Салонът е станал по-просторен, като подобно на други нови модели на BMW има стилен панел за ръководство на климатика, който към този момент е тризонов в главната си настройка, и бутон за ръководство на външната светлина. Операционната система от седмо потомство е налична в базовия вид, като началните версии са с 5,1-инчов екран на приборния панел и 8,8-инчов сензорен екран на мултимедийната система. Срещу доплащане се предлага BMW Live Cockpit Professional с 12,3-инчов екран на панела и 10,25-инчов екран на информационно-развлекателния комплекс.

Системата може да се ръководи благодарение на сензорния екран, с iDrive контролер, с бутоните на кормилото или с гласови команди. За първи път моделът получава и head-up екран, който свикнахме да виждаме при колите на марката през последните години.

Предните спортни седалки също влизат в общоприетото съоръжение. Задният ред е двуместен, само че сгъваемият тил е разграничен в съответствие 40:20:40. Допълнителната панорамна повърхност на покрива е увеличена с 20%. Обемът на багажника не се е трансформирал (390 литра), само че височината на товарене е понижена с 35 мм.

Засега са оповестени единствено 4 модификации и всички са оборудвани с 8-степенна автоматизирана скоростна кутия, т.е. ръчни предавки няма. Най-ниско в гамата се разполага BMW 220i с 2,0-литров бензинов турбомотор и максимална мощност 184 к.с. Той се предлага и за версията 230i, където към този момент мощността става 245 к.с. Дизеловият BMW 220d е интелигентен хибрид с мощ 190 к.с. и оптимален въртящ миг 400 Nm, като форсира от 0 до 100 км/ч за 6,9 секунди.

Всички " двойки "  с 4-цилиндрови мотори се оферират единствено със задно предаване. Стандартното окачване е с амплитудно подвластни амортисьори, а опционалното M-шаси – с адаптивни електронни амортисьори. 1

На върха на гамата е версията BMW M240i xDrive, която е с 6-цилиндров мотор и система за задвижване на четирите колела. Моторът с работен размер 3,0 литра създава мощ 374 к.с. и въртящ момент 500 Nm – 34 к.с. повече от предходния модел, макар въртящият миг да е същият. При този вид има заключване на задния диференциал (като алтернатива се предлага и за BMW 230i), а ускорението до 100 км/ч от място лишава 4,3 секунди спрямо 4,4 за предходния модел. Максималната скорост обичайно е лимитирана до 250 км/ч.

Броят на системите за сигурност и асистенти на лидера са доста увеличени по отношение на предходния модел. Серийното съоръжение включва предизвестие за удар начело, Speed Limit Info, предизвестие при овакантяване на лентата и надзор на скоростта със спирачна функционалност.

Като алтернатива за модела се предлага помощник за шофиране с предизвестие при промяна на лентата, при заплаха от удар откъм гърба и за напречен трафик отзад; активен надзор на скоростта с функционалност Stop & Go и ръчен Speed Limit Assist; както и надзор на дистанцията при паркиране; асистент за придвижване на заден ход; камера за назад виждане; Surround View и Remote 3D View. Освен това за пръв път при модела се предлага BMW Head-Up екран и BMW Drive Recorder.

Ясни са и цените на модела, който ще бъде показан пред аудитория на започващия в края на тези седмица Фестивал на скоростта в Гудууд. Версията BMW 220i започва от 39 700 евро, BMW 220d - от 42 800 евро, а BMW M240i xDrive - от 56 000 евро.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР