След 31 май голяма част от украинските бежанци ще бъдат

...
След 31 май голяма част от украинските бежанци ще бъдат
Коментари Харесай

Настаняваме украинските бежанци в държавни бази след края на май

След 31 май огромна част от украинските бежанци ще бъдат ориентирани за настаняване в държавните бази . Това съобщи пред БНР министърът на туризма Христо Проданов. Към момента към 30 000 украинци са настанени в хотелите на морските курорти в страната.

Христо Проданов съобщи, че настоящото държавно решение е със период до 31 май, само че следва да бъдат извършени диалози за продължение на тази мярка. Министърът заяви, че п ървият превод на средства към хотелиерите е бил изработен на 20 април . " Има някои дублажи и неточности, които сега се почистват. Нашата задача е да бъдем правилни с хотелиерите, както те бяха правилни към страната, само че втората ни задача е да бъдем бдителни и да следим за честното и вярно консумиране на тези средства ", добави министърът.

Той съобщи, че държавното управление работи интензивно за включване на украинците в пазара на труда в България . По думите му към 90% от бежанците желаят да стартират работа в страната.

Христо Проданов разяснява и тематиката за идния летен сезон. По думите му министерството на туризма е фокусирало реклама към пазарите на страните от Вишеградската четворка, Сърбия, Румъния и Северна Македония, с цел да притегли туристи, които да заменят съветските и украинските. Той добави, че цените у нас са по-ниски от тези в гръцките курорти.

Проданова засегна и тематиката за военната помощ за Украйна. Той е безапелационен, че България не би трябвало да изнася оръжие за Украйна. По думите му не Корнелия Нинова би трябвало да изяснява на електората си, а " президентът би трябвало да изяснява неговите позиции ". Според него изпращането на военна помощ ще налее масло в огъня и ще докара до съществено разединение в ръководещата коалиция.
 Над 10.5 млн. лева са платени за настаняване на украински бежанци
Над 10.5 млн. лева са платени за настаняване на украински бежанци

За първото заплащане по програмата са подадени 395 заявления
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР