След 30-годишна пауза Софийска опера и балет се превръща отново

...
След 30-годишна пауза Софийска опера и балет се превръща отново
Коментари Харесай

Вълшебната флейта отново на българска сцена

След 30-годишна пауза Софийска опера и балет се трансформира още веднъж в фон, на който да се изиграе една от най-красивите приказки на Волфганг Амадеус Моцарт " Вълшебната флейта ". Флейта, чиито магични звуци примамват, объркват, карат ни да се губим, само че и да се намираме - от време на време и за малко. За да я чуем обаче и да тръгнем след нея, би трябвало да си носим в залата и мъничко тишина.

Историята споделя по какъв начин смелият принц Тамино влиза се бори със злото, с цел да завоюва най-после сърцето на своята обичана Памина, благодарение на флейтата, подарена му, с цел да го пази. 233 години по-късно принцовете към момента влизат в борби за своите принцеси, безапелационни са Емил и Стефани, които се обичат освен на сцената.

Режисьор на спектакъла е Вера Петрова. Диригент постановчик e Светослав Борисов, който е виенски ученик, научил се е да пояснява Моцарт. Първият баритон на трупата, Атанас Младенов, влиза в облеклата на Папагено. Значително е и наличието на задгранични реализатори. Постановката " Вълшебната флейта " може да бъде забелязана на сцената на " Софийска опера и балет " на 14, 15, 16, 29 и 30 март от 19:00 часа, както и на 17 март от 16:00 часа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР