След 3 години в затвора, Ахмед Муса Ахмед днес беше

...
След 3 години в затвора, Ахмед Муса Ахмед днес беше
Коментари Харесай

Съдът пусна обвинения за проповядване на радикален ислям у нас Ахмед Муса срещу 7500 лева

След 3 години в пандиза, Ахмед Муса Ахмед през днешния ден беше пуснат под парична гаранция от 7 500 лв.. Окръжният съд на Пазарджик почете настояването за изменение на мярката му за неотклонение " задържане под стража " във връзка с Муса, който е обвиняем по делото за проповядване на ненавист на религиозна основа и пропагандиране на война посредством разпространяване на концепциите на терористичната организация " Ислямска страна " и му дефинира по-лека - гаранция от 7500 лева, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Пазарджик. 
В правосъдна зала отбраната на Ахмед Муса Ахмед юрист Елвира Панкова посочи като причина за желаната смяна на мярката от " задържане под стража " в по-лека влошеното здравословно положение на майката на Муса и това, че няма кой да се грижи за фамилията му. Събраните по делото доказателства не могат да открият безапелационната виновност на подсъдимия, изясни Елвира Панкова. Според справката той е арестуван на 26-ти ноември 2014 година и e в ареста към този момент 3 години и 2 дни. 
Прокурор Недялка Попова се съгласи с претекстовете на отбраната и съобщи, че е съгласна мярката му да бъде изменена. Тя обаче изиска да му бъде наложена парична гаранция в размер на 10 хиляди лв.. Съдия Кристина Пунтева почете настояването за изменение мярката за неотклонение и му дефинира по-лека - парична гаранция от 7 500 лв.. Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - Пловдив в 7-дневен период.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР