След 3 г. в затвора, Ахмед Муса Ахмед днес беше

...
След 3 г. в затвора, Ахмед Муса Ахмед днес беше
Коментари Харесай

Подсъдимият за терористична пропаганда Ахмед Муса бе освободен под гаранция

След 3 година в пандиза, Ахмед Муса Ахмед през днешния ден беше пуснат на независимост под парична гаранция. Окръжният съд на Пазарджик почете настояването за изменение на мярката за неотклонение „ задържане под стража ” във връзка с подсъдимия по делото за проповядване на ненавист на религиозна основа и пропагандиране на война посредством разпространяване на концепциите на терористичната организация „ Ислямска страна ” и му дефинира по-лека – гаранция от 7500 лева, съобщи БГНЕС.

В правосъдната зала отбраната на Ахмед Муса Ахмед в лицето на юрист Елвира Панкова посочи като причина за желаната смяна на мярката влошеното здравословно положение на майката на Муса и това, че няма кой да се грижи за фамилията му. Събраните по делото доказателства не могат да открият безапелационната виновност на подсъдимия, изясни Елвира Панкова.

Според справката той е арестуван на 26 ноември 2014 година и e в ареста към този момент 3 година и 2 дни. Прокурор Недялка Попова се съгласи с претекстовете на отбраната и съобщи, че е съгласна мярката му да бъде изменена. Тя обаче изиска да му бъде наложена парична гаранция в размер на 10 000 лева Съдия Кристина Пунтева почете настояването за изменение мярката за неотклонение и му дефинира по-лека – парична гаранция от 7500 лева

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - Пловдив в 7-дневен период.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР