След 3-дневна борба с огъня пожарът в Чипровския Балкан е

...
След 3-дневна борба с огъня пожарът в Чипровския Балкан е
Коментари Харесай

Най-накрая добра новина от шефа на пожарната

След 3-дневна битка с огъня пожарът в Чипровския Балкан е сподавен. Огънят е локализиран и от сръбската част на Стара планина, само че обстановката там остава тревожна, заяви шефът на Дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – основен комисар Николай Николов, оповестява "Труд ".

Предполага се, че въпреки и да беше наранена огромна повърхност в България, вредите не са големи, тъй като са горели най-вече високи шубраци и сухи треви.

Огънят е локализиран и в Сърбия, само че обстановката там остава тревожна поради високите температури и мощния вятър. Вече 3 дни над 200 индивида се борят с огнената буря.

Днес сръбските осведомителни организации оповестиха, че западната ни съседка е поискала помощ и от Русия. Българските управляващи също са в непрекъснат контакт с Белград.

„ Снощи до късно, в това число и с Премиера, разговаряхме във връзка с това дали нашата страна е в положение да помогнем. 33 пожарникари с 4 пожарни автомобила и 2 високо проходими нощес до късно чакаха публично да бъдат поканени, с цел да отидат.

Късно нощес се обадиха от Сърбия и споделиха „ Благодаря, сякаш досега се оправяме “, новините от там са по-добри и отхвърлиха “, изясни Николов.

На този стадий огнеборците изключват опцията огънят да обхване българската част от планината. Но въпреки всичко остават и довечера да дежурят в региона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР