След 2018 г. по улиците няма да се движат стари

...
След 2018 г. по улиците няма да се движат стари
Коментари Харесай

Старите български трамваи изчезват от улиците след 2018 г., обещаха от столичната община

След 2018 година по улиците няма да се движат остарели български трамваи. Това се отнася и за вносните, само че също доста остарели мотриси. Това съобщи пред " Фокус " зам.-директорът на общинското сдружение " Столичен електротранспорт " Иво Василев.

Той акцентира, че следващата година чака 13 нови трамвая. Така системата щяла да се обнови с нови и с втора ръка, само че осъвременени мотриси. По думите му всички 13 нови трамвая ще се движат по линия номер 5.

За да се използват обаче ще е необходим ремонт на цялата инфраструктура от кв. " Княжево " до пл. " Македония ". Василев посочи, че следващата година се чакат още и съществени поправки на трамвайното трасе по ул. " Каменоделска ".

" По ул. " Козлодуй " предходната година се обнови трасето от бул. " Мария Луиза " до железопътния мост при пл. " Сточна гара ". Вторият стадий следващата година ще е до крайната спирка в кв. " Орландовци " – ул. " Каменоделска ", добави Василев.

Освен това се предвиждал ремонт и по ул. " Граф Игнатиев ". По този метод много огромна част от трасетата, по които минават трамваи ще бъдат приведени в доста по-добър тип, в това число и за околната среда, като това щяло да понижи и шума.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР