След 18:00 ч. в сряда са получени над 150 сигнала

...
След 18:00 ч. в сряда са получени над 150 сигнала
Коментари Харесай

Какви са щетите след вчерашната буря в София

След 18:00 ч. в сряда са получени над 150 сигнала поради бурята в София. И през днешния ден продължава работата на спешната работа.

Това изясни за шефът на „ Аварийна помощ и превенция” към Столичната община Красимир Димитров.

„ Столичната пожарна активизира всички сили и обработи над 100 сигнала. Успяхме да се справим”, посочи той.

Димитров изясни, че повода за наводнените улици не са единствено непочистените шахти.

„ Причината са земни маси и клони, които се носят. Те запушват дъждоприемните шахти, които се почистват навреме по разпореждане на кмета”, добави той.

Най-много сигнали са получени за регион „ Сердика” и останалите в ниските точки на града. Там са обработвани завирявания и наводнени дворове.

Силна стихия се развихри и в Благоевград към 18:00 часа през вчерашния ден, а проливният дъжд наводни улици и търговски обекти в града.

Заради мощния дъжд, представители на Община Благоевград, противопожарната работа, полицията, екипи на ВиК и други виновни институции образуваха работни групи на терен. Отзовали са се и доброволци от формированието „ Георги Измирлиев – Македончето “, показват от общината.

По първична информация по-сериозни вреди от преваляванията има в ниските точки на града, а измежду най-засегнатите сектори е бул. „ Димитър Солунски “, където част от асфалтовата настилка е нарушена, осведомят от общината.

На мястото придвижването беше отцепено, като бе въведен обходен маршрут.

От тази заран там започнаха ремонтни действия, с цел да може настилката да бъде възобновена, допълват от общината.

По данни на общинската администрация има наводнени пространства в детски заведения, само че е направена нужната организация те да одобряват деца още през днешния ден.

От община Благоевград показаха, че казусът с наводнените сектори е вследствие на огромното количество дъжд, който не може да бъде стихотворец от дъждоприемните шахти поради техните размери, макар че непрекъснато се почивстват от общинското сдружение „ Чистота “.

Предстои да бъдат направени огледи, а вредите на територията на община Благоевград - да бъдат разказани, след което ще се подхващат дейности по превъзмогването им.

Предупредителен жълт код за интензивни превалявания, гръмотевични стихии и градушки издаде за през днешния ден за 12 области на страната Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

За 10 юни (петък) Национален институт по метеорология и хидрология издава сигнален оранжев код за интензивни превалявания, гръмотевични стихии и градушки в шест области на страната, както и жълт код в 13 области.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР