След 12 годишна пауза гимнастикът Еди Пенев отново е част

...
След 12 годишна пауза гимнастикът Еди Пенев отново е част
Коментари Харесай

След 12-годишна пауза Еди Пенев се завръща в националния отбор по гимнастика

След 12 годишна пауза гимнастикът Еди Пенев още веднъж е част от мъжкия ни народен тим на България, като ще се готви наедно с останалите състезатели за идното европейско състезание в Анталия, Турция от 11 до 16 април.

За последно 32-годишният Пенев игра за България през 2011 година, а от 2013 година насам защитаваше цветовете на Съединени американски щати.

Вчера гимнастикът получи позволение от Изпълнителното бюро на Международната федерация по гимнастика (FIG) да се състезава за страната ни, а пред сътрудниците от БНР Еди Пенев изрази своето неспокойствие от това още веднъж да се състезава за България.

" Чувствам се горе – долу добре. Вълнувам се, че ще мога да оказа помощ на тима на България. Имам положителни мемоари от възможностите, които Българската федерация по гимнастика ми даде при започване на моята кариера. През тези 12 години приключих университета Станфорд през 2014 година и се състезавах за националния тим на Съединени американски щати. Участвах на международно. Контузих се преди олимпиадата и не можах да вземам участие в нея. Сега обаче съм добре. За тези години гимнастиката се промени, съчетанията се трансформираха. Силните ми уреди са същите – земя, прескок, висилка и кон вероятно. Искам да оказа помощ на тима да се класира за международното състезание, само че за финали в този момент не мисля ", разяснява Пенев.

Желание да влезе в българския отбор има и братът на Еди – Кевин, само че обстановката с него е по-сложна, тъй като той няма българско поданство и все още е подал документи за издаване на български паспорт.

" Той е мощен многобоец. Силните му уреди са земя и кон с гривни. На този апарат доста може да помогне. Надявам се документите му да станат бързо с цел да може да се състезава за България “, добави гимнастикът.

Освен Еди Пенев за Европейското състезание по спортна гимнастика в Анталия, Турция не престават да се приготвят още Йордан Александров, Теодор Трифонов, Божидар Златанов, Руслан Делибалтов, Мартин Мишев, Раян Радков, и братята Исус и Христос Маринови. До седмица се чака от Съединени американски щати да се завърне и Дейвид Хъдълстоун.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР