След 10 месеца очакване съдът публикува мотивите си за оправдателната

...
След 10 месеца очакване съдът публикува мотивите си за оправдателната
Коментари Харесай

Защо Йоан Матев беше оправдан за убийството в Борисовата градина

След 10 месеца очакване съдът разгласява претекстовете си за оправдателната присъда на Йоан Матев. Миналият март магистратите го оповестиха за почтен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина в София, оповестява Нова тв.

Мотивът е, че „ няма директни доказателства да е извършител”. Двама от общо петимата членове на правосъдния състав обаче подписаха присъдата с изключително мнение и считат, че подсъдимият е отговорен.

След 10 месеца очакване на претекстове от съда и седем години, откакто племенникът му е погубен, Илиян Георгиев е сигурен, че магистратите са позволили неточност.

„ Това е случай, в който полицията е събрала голямо количество безспорни, несъмнени доказателства, че Йоан Матев е умъртвил Гого. На 2 юни в 11:43 часа Йоан Матев е пристигнал тук и е намушкал Гого в региона на сърцето”, споделя Илиян Георгиев, вуйчо на убития Георги Игнатов.

Софийският градски съд обаче показва в претекстовете си, че „ липсват доказателства, установяващи връзка на подсъдимия с фактическото осъществяване на убийството”. По тъкмо – няма следи от Йоан Матев по оръжието или тялото на жертвата, а наличието му на мястото на престъплението не значи, че е причинителят.

„ Клетките от операторите го заковават навръх мястото, на пейката в 11:43 часа, плюс-минус някакви секунди. Няма никой различен по това време. Йоан Матев се демонстрира няколко секунди по-късно, откакто е направил закононарушението. Залавят го камерите на БНР”, изяснява още Илиян Георгиев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР