След 10 часа днес в СГП с факс беше докладвано

...
След 10 часа днес в СГП с факс беше докладвано
Коментари Харесай

Прокуратурата: От МВР не е постъпвало искане за повдигане на обвинение

" След 10 часа през днешния ден в СГП с факс беше докладвано от ГДНП, че е формирано досъдебно произвеждане за изнудване с присъединяване на длъжностно лице, от което са породени обилни имуществени вреди. Това съобщи на брифинг представителят на СГП Десислава Петрова.

В рамките на досъдебното произвеждане по изнудване, докладвано от ГДНП, са разпитани шестима очевидци, в това число министър председателят Кирил Петков. Неговият разпит е първото деяние, с което е формирано досъдебното произвеждане ", уточни тя.

Петрова посочи, че са били разпитвани доближени до Васил Божков. Те обяснили, че били наясно с околните контакти на Божков с Бойко Борисов и Владислав Горанов. Виждали са Божков да взима пликове за срещи с тях, само че не са ставали директни очевидци на предаването им.

Прокуратурата, съгласно Десислава Петрова, смята, че не служители на реда, а следователи могат да проверяват задържаните. Прокуратурата показва, че не е имало потребност Министерство на вътрешните работи да работи в изискванията на необходимост.

Към 20,30 часа в СГП са постъпили нови материали от Министерство на вътрешните работи по случая, които съдържат и снимков материал от изявления. Предстои да се проучват. " Евентуално покачване на обвиняване в този миг би било в нарушаване на закона ", сподели още Десислава Петрова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР