„Славно погрешно“: Правен експерт с радост отхвърля прогнозата за съдбата на Тръмп

...
Юридически експерт отхвърли прогнозата си, че бившият президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Юридически експерт отхвърли прогнозата си, че бившият президент Доналд Тръмп ще избегне процеса по делото за подривна дейност във федералните избори, като каза, че развитието от тази седмица е карайки го да изглежда „славно грешен“.

Ели Мистал, адвокат и правен репортер на The Nation, каза, че е прочел препис от решението на американския окръжен съдия Таня Чуткан в понеделник да определи дата на процеса на 4 март .

„Започвам да се притеснявам, че ще трябва да подам официално известие за „сгреших“ до съответните органи“, написа той в тема на X (бивш Twitter) във вторник .

„Моята позиция е, че Тръмп няма да бъде изправен пред съда пред RNC, в който момент той ще бъде посочен като техен кандидат и съденето му ще стане почти невъзможно преди изборите. НО Чуткан прави нещото, което мислех, че никой съдия не би направил: третира Тръмп като нормален гражданин.“

Мистал отбеляза че началната дата все още може да бъде преместена, но дори и процесът да бъде отложен до май, „това все още е достатъчно време за съдене и осъждане пред RNC през юли“, а съдията „не изглежда склонен да огромен мащаб забавянията, които защитата иска.“

Чуткан отхвърли датите на процеса, поискани както от обвинението, така и от защитата.

Специалният прокурор Джак Смит предложи процес през януари, докато екипът на Тръмп поиска процесът да започне през април 2026 г., повече от година след следващите президентски избори.

Чуткан каза, че Тръмп ще трябва да даде приоритет на процеса и тя няма да промени графика въз основа на професионалните му задължения. Тя отбеляза, че ако професионален спортист е на съд, „би било неуместно да се определи дата на процеса, за да се съобрази с нейния график.“

Мистал каза, че решението на Chutkan го е накарало напълно да преосмисли правния си анализ.

„Мога да преместя гредите и да кажа, че той няма да бъде *затворен* до след изборите ('защото няма да го направи, заради обжалванията)“, продължи Мистал. „Но дори не мислех, че той ще бъде изправен пред съда и, момче, здравей, Чуткан се опитва да ме накара да дължа няколко вечери в цялата страна.“

„Все пак може да съм прав, но тя е кара ме да изглеждам грешно. Славно погрешно“, добави той.

Тръмп е изправен пред четири процеса за углавни престъпления с предложени начални дати следващата година. Той е обвинен по общо 91 криминални обвинения в две федерални и две дела на щатско ниво.

В момента той е фаворит за републиканската президентска номинация, като води най-близките си съперници с двуцифрено число в анкетите.

Свързани...

Пенсиониран съдия разкрива „много прост“ начин, по който би държала адвокатите на Тръмп под линия

Джой Рийд разкрива „креативно расистки“ Fox News Свържете се с ареста на Тръмп

Крис Кристи се подиграва с Тръмп с „1 нещо, което не може да понесе“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР