Славия успешно се справи с Илвес Тампере и в мача-реванш

...
Славия успешно се справи с Илвес Тампере и в мача-реванш
Коментари Харесай

Славия се класира за втория кръг от Лига Европа

Славия сполучливо се оправи с Илвес Тампере и в мача-реванш от Лига Европа, който се игра довечера. "Белите " надделяха своя противник с 2:1, като и този път бяха по-добрият тим и можеха да реализират по-разгромен резултат. Срещата бе от първия квалификационен кръг на шампионата, а столичани си завоюваха билет за идната фаза.

Точен за триумфа на българския отбор бе Галин Иванов, който се разписа два пъти. За гостите пък единственото попадение означи Нубиси.



Доста едва първо полувреме изиграха двата тима на "Васил Левски ". Логично, и в тази среща "белите " бяха по-дейният тим, само че по този начин и не доближиха до по-интересни обстановки пред съперниковата врата. Възпитаниците на Загорчич имаха тъкмо две голови благоприятни условия за първите 45 минути, като сполучливо се възползваха малко преди последния съдийски сигнал.

Малко над 1000 ентусиасти подкрепяха Славия във втория им мач в Лига Европа, до момента в който агитката на гостите от Финландия бе надалеч по-скромна — към 20 последователи бяха пропътували пътя от Хелзинки до България.



Първият късмет пред "белите " се откри след половин час игра. Момчил Цветанов се отскубна от своя надзирател и опита да комбинира с включващия се в офанзивата Йомов, само че бранител на Илвес съумя да изчистя в последния миг в корнер и заплахата мина.

Пет минути по-късно, резултатът най-сетне бе открит. Галин Иванов получи прекрасен пас от Милчо Ангелов към точката за дузпата и незабавно стреля към вратата, отбелязвайки за 1:0.

За страдание на почитателите обаче, това бяха обстановките с изразени футболни достолепия през първата част и двата тима се отдръпнаха за къса отмора.



Изглежда двата тима бяха запазили най-хубавото за втората част. Още в самото начало Илвес съумя да възвърне равенството. Нападателят бе отлично изведен от собствен съотборник и с едно придвижване преодоля Стергиакис за 1:1. Отговорът на "белите " обаче въобще не закъсня. Само 120 секунди по-късно, Галин Иванов още веднъж се разписа, откакто се оказа самичък против Хиландер, стреля, топката се отклони в горната греда и влетя в мрежата за 2:1.

Малко по-късно, Йомов се регистрира с непростителен пропуск, малко преди да бъде сменен. Момчил Цветанов връхлетя отдясно към наказателното поле и незабавно подаде към своя съотборник, който бе позициониран тъкмо пред вратата, само че не съумя да мушне топката в мрежата. Илвес също имаше защо да съжаляват. Миетунен бе изтърван от Андреа Христов, само че за шанс на "белите " не съумя да нацели очертанията на вратата от доста близка отдалеченост.

До края на постоянното време, българският отбор продължаваше да търси по-изразителна победа. Първо Шоколаров центрира към голмайстора Галин Иванов, само че той не съумя да изпрати топката в мрежата след удара си с глава. Малко по-късно, Милчо Ангелов остана самичък против вратаря на Илвес, само че кълбото мина настрана.

Така Славия записа втора безапелационна победа над финландския тим и се класира за втория квалификационен кръг в Лига Европа, където ще се изправят против хърватския гранд Хайдук (Сплит).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР