Славия се намира в незапомнена серия срещу Левски преди поредния

...
Славия се намира в незапомнена серия срещу Левски преди поредния
Коментари Харесай

Левски ще запише исторически антирекорд, ако падне от Славия

Славия се намира в незапомнена серия против Левски преди следващия конфликт сред двата тима в шампионата, отбелязва „ Мач Телеграф “. Утре най-старите столични противници излизат един против различен на „ Герена “, а това ще бъде третата им среща от началото на сезона. Славия би трябвало да излезе със самочувствие предвид на последните конфликти с този противник. " Белите “ са в серия от четири поредни победи над „ сините “ във всички шампионати. Те завоюваха последните три турнирни конфликта, а преди три дни ги изхвърлиха и от шампионата за Купата.

Ако се спрем първо на турнирната серия на Славия в най-старото столично дерби, би трябвало да отбележим, че още четири пъти в историята славистите са печелили три следващи конфликта с Левски. За първи път това става в интервала 1938-40 година в тогавашната Национална футболна дивизия.

Три пъти подред „ белите “ побеждават в най-старото столично дерби и в средата на 50-те години на ХХ век. През сезон 2014/15 славистите завоюваха втория мач от постоянния сезон плюс двата конфликта от плейофите.

Така при триумф в на следващия ден Славия за първи път може да стигне до четири следващи турнирни триумфа над Левски. Трябва да се означи, че през сезон 1942/43 „ белите “ имат четири поредни победи над „ сините “, само че два от тях не са в държавното състезание, а в Софийското.

Друго достижение, което в този момент е допустимо за постигане от славистите е да създадат дубъл над Левски в шампионата, побеждавайки го и в двата мача от сезона, въпреки че тези противници може да се срещнат още пъти до края на шампионата, в случай че попаднат в една група от плейофите на втората осмица.

За последно двоен успех в най-старото столично дерби Славия реализира през сезон 1978/79. Това е удивително, защото тогава Левски има доста мощен тим и печели Купата. „ Белите “ имат още два дубъла на „ сините “ в границите на едно състезание – през 1938/39 и 1954.

Има и още нещо, което славистите може да реализират за първи път в мачовете си против Левски. А точно – да запишат сезон единствено с победи над „ сините “, както за състезание, по този начин и в шампионата за националната купа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР