Славия посрещна прекъсването в шампионата заради националните отбори на първо

...
Славия посрещна прекъсването в шампионата заради националните отбори на първо
Коментари Харесай

Загорчич: ЦСКА да му мисли, Стойчо Младенов показа какъв треньор е

Славия посрещна спирането в шампионата поради националните тимове преди всичко. " Белите ", които водят с точка пред Лудогорец, ще гостуват в събота вечер на ЦСКА. " Армейците " още не познават усета на провалянето - 3 победи от 3 мача, като имат и 3 отсрочени срещи. За позитивното начало на сезона, завръщането на " Овча купел " и идното столично дерби наставникът на белите Златомир Загорчич отговори на въпросите на " Тема Спорт ".

Г-н Загорчич, по какъв начин е тимът след паузата в шампионата и успяхте ли да работите пълноценно през това време?

- Доколкото можахме успяхме. Готвихме се без шестима национали, които бяха в младежкия и мъжкия тим на България. Калоян Кръстев към този момент не е част от Славия, тъй че беше мъчно. Имаме и кадрови проблеми в отбрана. Но това даде опция да забележим някои от младите момчета.

Изиграхме и една контрола с Ботев Пловдив (0:1), в която изпробвахме някои тактически новости. Има въодушевление сред момчетата, работим добре и чакаме мачовете с неспокойствие. Играчите от школата ни помогнаха да водим пълноценни занимания през тези десетина дни.
 Калоян Кръстев е коствал 300 000 евро на ЦСКА?
Калоян Кръстев е коствал 300 000 евро на ЦСКА?

Ще бъде опция на Жорди Кайседо

След шест кръга Славия е преди всичко, а в този момент приема ЦСКА, който има 3 победи от 3 мача. Очаквахте ли такова показване при започване на сезона с оглед сложния свършек на предходната акция, когато борбата бе за оцеляване?

- Ще създадем всичко допустимо да вземем нещо от ЦСКА на " Армията ". ЦСКА да му мисли. Ще се раздадем на 100 %, в това няма подозрение. Надявам се да покажем и добра игра, тъй като в последно време не съм удовлетворен от представянето ни. Да, резултатите ги има, преди всичко сме, само че има още какво да подобряваме и върху какво да работим. Ще ни е доста мъчно против ЦСКА. Ще е здрав дуел. Направиха много добър и постоянен тим, с качествени реализатори, само че за нас няма лесни мачове. Но давам обещание да създадем по този начин, че и на ЦСКА да му е мъчно против Славия.

Какво е мнението ви за Стойчо Младенов и работата, която прави в ЦСКА, откогато пое тима?

- Със завръщането си в ЦСКА и с резултатите, които реализира, сподели какъв треньор е. Един от най-хубавите в България. Знае по какъв начин да си прави работата, с цел да извлича позитиви от нея. Вкара тима и в групите на Лигата на конференциите. ЦСКА последователно набра самочувствие.

Какви са връзките ви със Стойчо Младенов, който ви е бил треньор и в Литекс, и в националния тим?

- Този въпрос ще го пропуснем. По-добре е да не разясняваме тематиката преди мача.
 17-годишен повежда офанзивата на Славия против ЦСКА
17-годишен повежда офанзивата на Славия против ЦСКА

Загорчич гласоподава доверие на Сораков

Добре ли е за българския футбол, че фигури като него и Мъри Стоилов се завърнаха у нас отпред на двата гранда - ЦСКА и Левски?

- Със сигурност. Те са качествени експерти, които се потвърдиха и в чужбина. Тяхното наличие ще е от изгода за българския футбол.

Докъде се простират силите и упоритостите на Славия през този сезон?

- Подобрението го имаме. Трябва да продължаваме по същия метод. Дано няма травми, тъй като ще стартират да се натрупат и картоните, а ние нямаме огромен набор от футболисти. Всеки от играчите ни, в това число и младите, ще получи своя късмет във времето. Надявам се да продължаваме по същия метод с по-голямо самочувствие и има вяра във опциите. В последните мачове не съм удовлетворен от играта, само че пък ги има резултатите.

Понякога е доста значимо, когато играта не ти върви, да ги има головете, точките. Това също би трябвало да го използваме, както и обстановките, които сътворяваме, тъй като те не са малко. Сега без Калоян Кръстев ще ни е по-трудно, само че пък имаме дребния Сораков, който го чака положително бъдеще. Ради Кирилов вкара два гола в последния мач, той е измежду най-опитните ни играчи.
 Венци Стефанов: Шансът да вземем Христофор Хубчев е еднакъв с този да вземем Христофор Колумб
Венци Стефанов: Шансът да вземем Христофор Хубчев е еднакъв с този да вземем Христофор Колумб

" Това мога да кажа по този въпрос "

Как съгласно вас ще се усеща Калоян Кръстев от другата страна в събота?

- Щом отиде в ЦСКА, значи има качества. Добър футболист, ужасно момче. Със сигурност няма да му е комфортно нито на него, нито на нас. Той познава чудесно Славия, а и ние неговите качества. Но това е футболът. Няма какво да го мислим. Това е част от играта. Излизаме на терена, раздаваме се на 100 % и който е по-добър - да завоюва. Така виждам аз футбола.

А вие по какъв начин се виждате след първия ви престой в Славия?

- В Славия е едно и също. Клубът е постоянен, има успокоение и условия за работа. Аз си правя своята и се надявам, че го върша добре. Дали хората са удовлетворени, аз не мога самичък да преценям. Давам всичко от себе си за Славия. Аз съм максималист в живота и се надявам, че тази година ще успеем да създадем нещо запаметяващо се. А в персонален проект, в кръга на шегата, поотслабнах (смее се). Чувствам се по-добре по този начин. Свалих килограми.

Значи в сметките ви влиза нов трофей със Славия, както през 2018 година?

- Рано е да се приказва за това нещо. Сега мислим само и единствено за мача с ЦСКА в събота. Това ни е работата. После идва идващият съперник, купата и по този начин нататък. Караме нещата поред, без да прескачаме.

Съжалявате ли, че в този момент можеше и вие като Калоян Кръстев да сте от другата страна - отпред на ЦСКА? Известно е, че преди към година имаше такава опция след уволнението на Стамен Белчев...

- Никога не скърбя. Треньорската работа е такава. Това към този момент е минало. Сега съм треньор на Славия и ще дам всичко от себе си да печелим мачовете си и да радваме почитателите. Тогава и аз ще изпитвам приятност от това, което върша.
 Валери Божинов с първа подготовка със Славия
Валери Божинов с първа подготовка със Славия

Не е ясно обаче дали той ще подпише с " белите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР