Славия победи Левски с 2:1 в четвъртфинал от турнира за

...
Славия победи Левски с 2:1 в четвъртфинал от турнира за
Коментари Харесай

Славия пак изрита Левски от турнира за Купата на България

Славия победи Левски с 2:1 в четвъртфинал от шампионата за Купата на България и се причисли към Лудогорец и Арда, които към този момент се класирана за идната фаза. Така " белите " продължиха 72-годишна традиция да отстраняват Левски в елиминации за Купата. За последно Левски преодоля " белите " през 1949 година след триумф с 1:0.

Срещата на стадион " Славия " довечера стартира чудесно за домакините и за по-малко от 10 минути, " белите " пропиляха две съществени положения. Първо Андреа Христов стреля рисково с глава, а след него Димитър Рангелов от границата на наказателното поле.

След 20-ата минута Левски пое самодейността, само че Здравко Димитров, Билал Бари и Ивайло Найденов пропуснаха в границите на 10 минути. Краят на полувремето ще се запомни с няколко жълти картона поради нарушавания, които накъсаха играта, а това докара до неналичието на повече благоприятни условия за гол.

Славия стартира по-активно втората част, и въпреки да нямаше чисти голови положения, Макрилос и Кръстев сътвориха напрежение за " сините ". С приближаване на последните минути остротата в дейностите на двата тима понамаля, за сметка на борбата и нарушаванията в средата на терена.

Славия обаче съумя да открие резултата в 79-ата минута, когато Петер Макрилос беше най-съобразителен в наказателното поле и при втория опит след блокиран първи удар откри резултата.

Само няколко минути по-късно Левски изравни след бомбен удар на резервата Марин Петков за 1:1 в 86-ата минута, само че насладата на " сините " продължи едвам три минути и Калоян Кръстев донесе успеха на Славия в 89-ата и оформи крайното 2:1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР