Славия и Българският футболен съюз честитиха 80-ия рожден ден на

...
Славия и Българският футболен съюз честитиха 80-ия рожден ден на
Коментари Харесай

Славия и БФС поздравиха легенда на белите

Славия и Българският футболен съюз честитиха 80-ия рожден ден на Александър Шаламанов.

"Легендарният Александър Шаламанов чества своя 80-годишен празник. Най-силният десен краен защитник в историята на българския футбол има незаличима следа и в "белия " клуб. 12 сезона с горделивост носи по терените екипа на Славия, като футболист, а по-късно раздава майсторството си и на младите като треньор на подрастващите, а и в първия тим. ПФК Славия честити огромния празник и пожелава здраве и бъдещи наслади с обичания "бял " клуб на Александър Шаламанов ", се споделя в известието на "белите ".

Бившият бранител е троент притежател на купата на страната, вицешампион с "белите " и пет пъти е бронзов медалист. Футболист номер едно на България за 1963 и 1966 година, а с екипа на Славия играе в европейските шампионати. Автор е и на един гол. Полуфиналист за КНК през 1967 година. В елита има изиграни 262 мача с фланелката на Славия, създател е и на два гола. Обличал е националната фланелка 42 пъти, участник на две международни шампионати: през 1966 в Англия с 2 мача и през 1970 в Мексико с 3 мача. След Мондиала в Англия е включен в идеалния тим на света. Като скиор Александър Шаламанов е участник в зимните олимпийски игри в Скуо Вали (САЩ) през 1960 година.

"Днес 80 години навършва именитият български състезател Александър Шаламанов. Защитникът е роден на 4 септември 1941 година, а първият му клуб е столичният ЦСКА. За "червените " записва единствено два мача за състезание, преди да премине в Славия и да се трансформира в емблема на тима. Българският футболен съюз честити юбилея на огромния Александър Шаламанов и му желае здраве и дългоденствие! ", написа в уеб страницата на БФС.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР