Славия е поредният отбор от елита, който си осигури класиране

...
Славия е поредният отбор от елита, който си осигури класиране
Коментари Харесай

Славия разгроми и се класира напред за Купата на България

Славия е следващият тим от елита, който си обезпечи класиране за идната фаза на Купата на България. " Белите " се постановиха с 5:1 над третодивизонния Севлиево като посетители и по този метод се причислиха към Царско село, Левски, Черно море, Монтана и ЦСКА 1948, които към този момент минаха към идващия кръг.

Лидерът на Северозападната Трета лига откри първи резултата още в 22-ата минута, когато Добри Петров засече центриране отляво с глава. Радостта на Севлиево обаче траеше единствено 8 минути, откакто Венцислав Бенгюзов съумя да иразвни. Той насочи прекрасен удар от границата на наказателното поле, който попадна в десния ъгъл на вратата.

До края на първото полувреме Славия продължи да натиска, само че положителните изяви на вратаря Димитър Пантев резервираха резултата. През втората част обаче точно стражът на домакините се оказа виновник, откакто направи нарушаване в наказателното поле против Калоян Кръстев, като бе отсъдена дузпа. В 48-ата минута девятката на " белите " бе прецизен от бялата точка и направи резултата 2:1.

2 минути по-късно още веднъж Кръстев се трансформира в воин за Славия. Останал самичък против вратаря, нападателят на столичния клуб съумя да трансферира Пантев, като по този метод повиши за 3:1.

В 64-ата минута Георги Вълчев също бе прецизен и направи 4:1. В самия завършек на срещата Славия повиши резултата до 5:1, откакто Емил Стоев съумя да засече центриране от ляво и прати топката във вратата на Севлиево, с което оформи и крайния резултат.

Трябва да се означи, че мачът бе извънредно правилен, като първият и единствен жълт картон пристигна в 70-ата минута. Той бе за капитана на гостите от столицата Милен Гамаков, който задържа нападател на Севлиево.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР