Слави Трифонов повдигна отново въпроса за българската външна политика спрямо

...
Слави Трифонов повдигна отново въпроса за българската външна политика спрямо
Коментари Харесай

Трифонов: 10 улици в Северна Гърция и 8 в Атина се казват Василий Втори българоубиец

Слави Трифонов повдигна още веднъж въпроса за българската външна политика по отношение на съседите ни на Балканите и несъгласието си с нашето " да " за участието на Северна Македония в Европейски Съюз. Трифонов прави паралел с това по какъв начин гърците пазят националния си интерес и по какъв начин го вършат българите във връзка с осъществяването на условия от страна на Скопие, с цел да бъде призната в Съюза. 

Лидерът на Има Такъв Народ стартира коментара си във Facebook отдалеко, с пояснение на етимологията на името " Калоян ", с цел да заяви какъв брой доста улици в Гърция носят името " Василий Втори българоубиец ", само че българите отново не престават да вървят на море там.

" Знаете ли какво значи " Калоян "?

Едно от най-хубавите имена, един от най-смелите мъже, толкоз значим за българската история - цар Калоян.

" Калоян " идва от гръцки и значи " Хубав Иван ". " Кало " - прекрасен и " ян " - Иван. Защото цар Калоян е бил висок, наедрял мъж, прекрасен, и оттова - Калоян. Много български мъже съм сигурен, че с горделивост носят това име - Хубавия Иван.

Цар Калоян... Много улици в България, учебни заведения и какви ли още не здания и институции, носят името на цар Калоян.

А знаете ли какво значи " Скилоян "?

Означава " Звярът Иван " или " Кучето Иван ", тъй като по този начин са му викали гърците, византийците по-точно. Защото ги е клал, драл и обезкостявал в дословния смисъл и доста ги е било боязън от него ", написа Слави Трифонов.

И продължава: " А знаете ли какво значи " Василий Втори Вулгароктонос "?

Може би някои от вас са се сетили - значи " Василий Втори българоубиец ". Той е ослепил бойците на цар Самуил. Хиляди. На всеки 100, по един с едно око да ги води. Можете ли изобщо да си визиите тази неописуема, чудовищна и нечовешка по своята свирепост сцена? Как едни хора с нажежени стоманени железни пръчки ослепяват човек след човек.

Аз не мога да си го показва. Щото ми става нечовешко. Заради това адско " мъжество " Василий Втори е наименуван " българоубиец ".

И за какво ви описвам всичко това? Защото 8 улици в Атина и 10 улици в Северна Гърция се назовават " Василий Втори българоубиец ".

" Къде живееш, бе малака? " " На Василий Втори българоубиец 35 ", разяснява водачът на Има Такъв Народ.

" Колко неуместно, нереално и откачено звучи, само че е реалност. Толкова доста българи вървят в Гърция. Само да пристигна празник или лято, и на българо-гръцката граница не може да се мине. Десетки хиляди българи отиват в Гърция, тъй като в Гърция е готино. И аз съм ходил в Гърция доста пъти, само че през днешния ден разбрах за тия улици. 18 улици. 10 в Северна Гърция и 8 в Атина се споделят " Василий Втори българоубиец ", не крие неприятната си изненада Трифонов.

" Значи гърците се гордеят. Няма проблем да ни взимат парите като туристи и няма проблем да си кръщават улиците с името на индивида, носещ прякора " Българоубиец ", прави заключението си Слави Трифонов.

" И к " во в този момент, би трябвало ли да стартираме да си кръщаваме улиците цар Скилоян, българският цар, който е клал и драл гърци в дословния смисъл? " Къде живееш, бе Пешо? " " Ми на улица цар Скилоян 35 ".

Даа.. огромни сме патриоти. Тая информация надали ще промени българо-гръцката граница да се задръства от хора, които ще отиват да ядат дзадзики в Гърция. И няма безусловно никакво значение по какъв начин им се споделят улиците. И по този начин, в случай че виждам обстоятелствата, има разлика сред нас и гърците. Те накараха македонците да си прекръстят страната от Македония на Северна Македония, а ние ги пуснахме да аплайват в Европейския съюз, макар че ни псуват, наскърбяват и обругават всеки ден по всевъзможен метод. Щото сме патриоти. Особено на маса, когато ядем дзадзики.

" Ти ли, бе Слави Трифонов, ти ли си най-големият родолюбец? Не ми приказва за история, а ми кажи що бутна държавното управление ". Опа, обърках се, това би трябвало да е първият коментар под това, което написах ", приключва коментара си Трифонов.

Веднага под поста му с реакция се включва водачът на " Атака " Волен Сидеров.

" Е, трябваше да влезеш в политиката, с цел да стигнеш до азбучни истини за българската история ", написа той. След което хвърля обвиняването, че Трифонов го е атакувал преди години поради възнаграждение. " Но ти през 2005 получи пари, с цел да ме плюеш. Сега разбираш ли къде си сбъркал? Признай си, няма неприятно ", написа Сидеров на Слави Трифонов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР