Слави Трифонов е човек от Прехода. Той разруши няколко парламента.

...
Слави Трифонов е човек от Прехода. Той разруши няколко парламента.
Коментари Харесай

По мъжки Василев и Петков за Трифонов: Троянски кон, вратата на ПП е затворена за ИТН

„ Слави Трифонов е човек от Прехода. Той унищожи няколко Народното събрание. Той е троянски кон “, това разяснява пред Българска национална телевизия някогашният министър председател Кирил Петков.

„ Научихме, че този вид троянски коне не би трябвало да влизат в обединението. Вратата на Политическа партия към Има Такъв Народ е вечно затворена “, добави той.

„ Трифонов инициира три референдума и не осъществя нищо от тях, когато можеше. Даже Тодор Живков не си е разрешавал да концентрира толкоз доста власт. Това е тоталитаризъм “, добави го някогашният финансов министър Асен Василев.

Петков разяснява и тематиката с отдръпването от листите на Лена Бориславова и Яна Балникова. По думите му те били „ очернени “, само че сами щели да решат дали ще останат в политиката.

„ Направихме доста неточности, само че направихме и доста положителни първи стъпки “, зави Василев.

Той разяснява и казуса с газовите доставки. По думите му потребителите са били подсигурени и се оправда, че единствено два дни не им стигнали да завършват договорката за 7-те танкера.

„ Между газа, който получаваме от Азербайджан - от 1 юли получаваме цялостния размер от 1 милиарда кубически метра. Със 7-те танкера това е още към 1 милиарда кубически метра. Това покрива изцяло всички топлофикации и всички битови консуматори на газ. Ние ги бяхме договорили с твърда оферта. Два не ни стигнаха да завършваме договорката. “, счита Василев.

Кирил Петков изясни, че откакто са били спрени доставките от „ Газпром “, са провели директни договаряния с американската компания „ Шиниър “ и за 2 седмици са намерили слотове за доставката на 2 танкера полутечен газ.

„ Всеки ден си изпращаме поръчката към " Газпром ", на идващия ден получаваме нула. Ние си желаеме газа и не го получаваме. Правим заплащането към „ Газпромбанк “ и те ни го връщат. Ако служебният кабинет е спрял да подава поръчките, това към този момент ни слага нас в несъблюдение на контракта, само че до момента в който ние бяхме на власт всеки ден си подавахме поръчките, с цел да сме изцяло в осъществяване на контракта “, изясни Асен Василев.

„ Ние сме екип. Имам огромно доверие на Асен Василев и той на мен. Ще решим дружно след изборите кой от двама ни ще е министър председателят, само че няма да е трети “, разяснява Петков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР