Слънчевият Дубъл не стартира по искания от всички ни начин

...
Слънчевият Дубъл не стартира по искания от всички ни начин
Коментари Харесай

Първият съперник на Григор в Маями: Квалификант, който е бил в топ 30 и го е побеждавал 2 пъти

" Слънчевият Дубъл " не започва по претенции от всички ни метод за първата ни ракета Григор Димитров, който на старта при присъединяване си в Индиън Уелс получи травма в коляното и беше заставен да се откаже против Джейсън Кублер. Това до огромно степен помрачи осъществявания с позитиви сезон досега на най-хубавия български тенисист, чиято контузия въпреки всичко, за наслада, не се е оказала толкоз сериозна и той се готви интензивно за старта на акцията си на Мастърса в Маями.

Бившият номер три към този момент научи и името на първия си противник във Флорида, като това ще бъде добре познатият му квалификант Ян-Ленард Щруф, който по-рано тази нощ се оправи със съпротивата на екстравагантния Фабио Фонини. Германецът се нуждаеше от цели 2 часа и 36 минути на корта, с цел да подчини ветерана, само че в последна сметка се поздрави с успеха в три елементи след 6:4 5:7 6:4, с което си подсигурява да се изправи против 21-вия подложен в схемата.

Димитров и Щруф надалеч не са се непознати, като в досегашното им съревнование откриваме цели 5 срещи, четири от които са пристигнали в съревнования точно от сериите Мастърс 1000, до момента в който салдото на успехите е 3:2 в интерес на хасковлията. Първото им състезание в Тура датира от далечната 2013-а година, когато Гришо надвива над немеца на надпреварата в Стокхолм, на което след това победи с дебютната купа в кариерата си. Три от останалите им четири конфликта идват на Мастърса в Монте Карло, където българинът на два пъти излиза краен победител, до момента в който международният номер 103 се поздравява с триумф и при срещата им в Рим отпреди четири години.

Германецът, който е висок впечатляващите 193см, не се намира в изключително добър интервал на кариерата си, откакто е надалеч от рекордната си 29-а позиция в класацията на АТР, както и изминаха близо две лета от единствения му край в Тура, датиращ от домашната му конкуренция в Мюнхен през 2021-ва. Безспорно, поради моментното положение на двамата тенисисти, то Григор наподобява в ролята на любимец да се поздрави с успеха при шестия епизод от съперничеството си с Щруф, като ако травмата на родния ни представител е отминала и той съумее да разгърне цялостния си капацитет на корта, вероятно ще реализира втори следващ триумф над въпросния конкурент.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР