Слънчевите лъчи започват отново да достигат до повърхността на Марс

...
Слънчевите лъчи започват отново да достигат до повърхността на Марс
Коментари Харесай

Небето на Марс се изяснява, шансовете на „Опортюнити“ се подобряват

Слънчевите лъчи стартират още веднъж да доближават до повърхността на Марс и очакванията на НАСА роботът " Опортюнити " да даде признаци за живот се усилиха, заяви Агенция Франс Прес. 

 
Инженерите от НАСА оповестиха, че изчистването на прахоляка от марсианското небе би трябвало да даде опция на 15-годишния роувър да зареди батериите си благодарение на слънчевите панели, стига той да не е излязъл от строя поради няколкомесечния престой в сянка. НАСА няма връзка с " Опортюнити " от 10 юни.
“We are pulling for our tenacious rover to pull her feet from the fire one more time. And if she does, we will be there to hear her. ”

Opportunity mission update:

— Spirit and Oppy (@MarsRovers) Когато прахолякът намалее под несъмнено равнище, " започваме да се опитваме да се свържем с робота ", изясни ръководителят на плана " Опортюнити " Джон Калас. Ако роботът отговори, започваме процедура, с цел да разберем в какво положение е и да го задвижим ".

 
Ако мълчанието на " Опортюнити " продължи повече от 45 дни, екипът ще бъде заставен да признае, че марсоходът няма да се разсъни и опитите за определяне на контакт ще спрат.
There's hope for the little guy.
— CNET (@CNET) НАСА има три дейни спътника на орбита към Марс и два робота на повърхността на планетата. " Опортюнити " е по-старият от тях. Той е минал повече от 45 км от 2004 година Другият - " Кюриосити ", е нуклеарен и изследва планетата от 2012 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР